Tim Drone

Tesla a depăşit valoarea de piaţă a gigantului petrolier Exxon, ajungând la 201 miliarde de dolari

Scriam la un moment dat că Tesla valora la bursa cât Ford, GM şi alte câteva companii auto la un loc, iar acum a atins un nou prag impresionant. Acesta este şi simbolic, pentru că Tesla a depăşit valoarea gigantului petrolier Exxon, un semn că vremurile se schimbă şi combustibilii fosili rămân în urmă.

Publicitate

‘),1==profitshare_id[„7232408”]){var c=document.createElement(„script”);c.type=”text/javascript”,c.async=!0,c.src=(„https:”==document.location.protocol?”https://”:”http://”)+”w.profitshare.ro/a/K3v4″,document.getElementsByTagName(„head”)[0].appendChild(c)}

În acest moment Tesla este cotată la 201 miliarde de dolari în capital de piaţă, iar Exxon la 185 de miliarde USD. Creşterea cotaţiei Tesla vine pe fondul optimismului lui Elon Musk, care chiar şi în plină pandemie e convins că producătorul auto pe care îl conduce va evita pierderi în trimestrul 2. Exxon încă simte presiunea picajului preţului barilului de petrol şi se pregăteşte de concedieri în SUA. Tesla între timp e gata să depăşească valoarea Toyota la bursă, transformându-se în cel mai valoros producător auto.

A depăşit deja Boeing pentru a deveni cea mai valoroasă companie industrială din SUA şi e pe locul 2 în rândul producătorilor auto, depăşind Volkswagen în ianuarie. Bătălia la vârf e ceva mai dură, când vorbim despre companiile cele mai valoroase de pe Terra. Apple a depăşit deja cotaţia de 1 trilion de dolari se îndreaptă spre al doilea trilion, în vreme ce firma cea mai valoroasă este gigantul petrolier saudit Saudi Aramco, care la început de an valora 2 trilioane de dolari.

O acţiune Tesla valorează 1079 de dolari în acest moment şi trebuie spus că firma americană atinge aceste prag la 10 ani de când s-a listat la bursă. E drept că acţiunile sale au fluctuat mult, influenţate uneori de tâmpenii făcute, spuse sau… fumate de Elon Musk în podcasturi sau pe Twitter. Cu toate acestea Tesla este cu 4000% mai valoroasă acum decât acum 10 ani. Chiar şi pe durata pandemiei, valoarea sa a crescut cu 140%.

Sursa foto

Visits: 18

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *