Mai mult de 100 de vaccinuri sunt testate la nivel mondial împotriva COVID-19

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite a publicat recomandări referitoare la condiţiile de aprobare a unui vaccin pentru Covid-19, afirmând că vaccinul trebuie să prevină sau să reducă severitatea bolii la cel puţin 50% dintre persoanele vaccinate, transmite Reuters, citat de stiripesurse.ro.

Mai mult de 100 de vaccinuri sunt testate la nivel mondial împotriva noului coronavirus, care a ucis peste 126.100 de americani, potrivit datelor Reuters.

Administraţia Trump a anunţat în luna mai un program numit “Operation Warp Speed”, destinat accelerării dezvoltării de medicamente şi vaccinuri pentru Covid-19, în condiţiile în care în prezent în SUA nu este aprobat definitiv niciun tratament pentru această boală.

”În timp ce FDA este dedicată accelerării acestui proces, nu o vom lua pe scurtături în deciziile noastre”, a anunţat marţi agenţia.

Dezvoltatorilor de vaccinuri li se cere să pună la dispoziţie date pentru susţinerea utilizării acestora în timpul sarcinii şi pentru a dovedi siguranţa şi eficacitatea la copii, a arătat FDA.

Experţii au sugerat că ar putea dura minimum 12-18 luni pentru a garanta un vaccin prin intermediul studiilor clinice.

Visits: 34