Samsung va sari peste procesul de 4nm si va fabrica procesoare pe 3nm

Samsung va incepe productia in masa de chipuri pe 5nm in August. Primul astfel de procesor va fi Exynos 922 pe care il vom vedea folosit in familia de telefoane Note 20. In acelasi timp TSMC ramane competitia activa si produce procesoare pentru Apple. Insa comparativ cu TSMC, coreeni nu vor investi resurse in tehnologia de fabricatie pe 4nm; in schimb, Samsung va sari aceasta generatie si va trece direct pe 3nm.

Samsung a investit deja 8.1 miliarde de dolari in linia de productie pe 5nm

Un nou raport de la DigiTimes publicat pentru abonatii site-ului spune ca Samsung va sari de la 5nm direct la 3nm. Aceasta miscare este in dezacord cu ceea ce face TSMC, companie care ar urma sa treaca pe 4nm pana in 2023.

wafer tsmc

Chiar daca Samsung este singura companie care le poate face fata taivanezilor de la TSMC, pare sa ramana putin in urma din punct de vedere al progresiei. TSMC are deja comenzi mari de la Apple, Qualcomm si Huawei. Insa nici coreeni nu stau rau, incepand sa recastige teren. Aparent ei vor produce chip-urile pe 5nm pentru modemul 5G Snapdragon X60.

Probabil Samsung va produce chip-uri 5G si pe parcursul anului viitor, atunci cand se zvoneste ca ar lansa Exynos 1000. Saritura acestora direct la 3nm ar insemna ca Samsung pot sa investeasca resurse intr-un mod mai eficient. In acelasi timp, compania ar putea pierde multe comenzi de la parteneri, TSMC fiind alternativa cea mai buna.

Visits: 79