Canon EOS R5 devine oficial; Aparat foto mirrorless cu senzor full-frame de 45 mpx și filmare 8K RAW

Canon EOS R5

Acest final de săptămână ne rezervă și lansarea aparatului foto mirrorless numit Canon EOS R5 pe care îl vedeți mai jos. Vorbim despre un model cu senzor full-frame CMOS de 45 mpx și procesor de imagine DIGIC X. Ce ne rezervă acesta pe partea de fotografiere și cât costă veți afla din rândurile de mai jos.

Publicitate

În primul rând ce știm este că acest aparat foto mirrorless este capabil să filmeze 8K 12-bit RAW și tehnologie Dual Pixel autofocus. Beneficiază și de un nou sistem de stabilizare pe 5 axe integrat în body și Canon EOS R5 este la fel de bun și pentru fotografiere. Se oferă captură la până 12 fps cu shutter-ul mecanic sau până la 20 fps cu shutter-ul electronic.

Canon EOS R5

În ambele cazuri sunt activate funcții AF continuu și auto-expunere. Se ajunge la un nivel ISO cuprins între 100 – 51.200 și se poate extinde până la ISO 102.400. Cât despre autofocus, noul sistem Dual Pixel CMOS AF II are acoperire 100% cu 1.053 punte de focalizare. Combină un senzor de mare viteză cu procesorul de imagine DIGIC X pentru mai multe claritate și viteze mai mari de captură continuuă.

Canon EOS R5

Canon EOS R5 suportă detectare a feței, ochilor și capului, iar acum funcționează și cu animale, nu doar oameni. Display-ul este rabatabil, ceea ce înseamnă că puteți folosi aparatul și pe post de cameră pentru vlogging. Mai avem aici și un vizor OLED de înaltă rezoluție (5.76 milioane de pixeli), dar și slot dual pentru carduri SD UHS-II.

[embedded content]

Corpul acestui aparat rezistă la apă și praf, iar greutatea este de 738 grame. Asta punând la socoteală și bateria + cardul SD. Canon EOS R5 mai oferă și suport pentru fotografiere HEIF 10-bit, iar modurile de filmare sunt următoarele:

  • 8K RAW 30fps
  • 4K 60 fps 10-bit
  • 1080p 60fps

Preț Canon EOS R5

Prețul acestui aparat mirrorless este de 3.899 dolari doar în varianta body sau 4.999 dolari cu obiectiv RF 24-104 F4 L IS USM. Aparatul este așteptat să debuteze în magazine până la final de lună iulie.

Visits: 46