Dacia testează primul său vehicul electric pe străzile din România; Vedem primele imagini

Dacia

Chiar în primele zile ale lunii martie, Dacia anunța prima sa mașină electrică – și anume conceptul Spring ce precede modelul de serie. Încă de atunci descopeream faptul că mașina este bazată pe Renault K-ZE. Acum o serie de fotografii ajunse online confirmă faptul că varianta finală va fi identică.

Publicitate

Primul vehicul electric Dacia tocmai ce a fost văzut în probe pe străzile din România după cum aflăm via Gabriel (de la ArenaIT) de pe Facebook. Fotografiile pe care le vedeți aici au fost realizate de către Atelierul de Detailing Craiova și ne prezintă automobilul electric Dacia într-o stație de încărcare.

Dacia

Mașina apare în diferite ipostaze, iar sursa a avut grijă să o fotografieze din diferite unghiuri. În zona frontală apare portul de alimentare cu energie electrică. Vedem aici și corpurile de iluminare înguste și un pic din grila camuflată. Apare într-una din fotografii și inscripția K-ZE ce confirmă faptul că Dacia electrică va fi un Renault K-ZE cu siglă nouă.

Din lateral, mașina seamănă cu un Sandero mai compact, datele anterioare indicând o lungime de 3.73 metri vs. 4.06 metri Sandero. Garda la sol este supra-înălțată și în spate apar stopurile LED. Acestea vor inaugura un nou stil vizual, în locul acelor “pătrățele” de pe actualele modele. Mai vedem și interiorul într-una dintre imagini, destul de simplu și cu un ecran tactil plasat central.

Revenind la conceptul prezentat în martie, Dacia spunea că acesta oferă o autonomie de până la 170 – 180 km. Nu ar fi tocmai rău dacă luăm în calcul prețul vehiculat de doar 15.000 euro. Mai mult de atât, dacă programul Rabla rămâne în vigoare, cei interesați de achiziția unei mașini noi complet electrice vor primi voucher de 9300 euro. La 5700 euro un asemenea model Dacia electric sună a fi un chilipir!

Visits: 48