Noua generatie de console marcheaza disparitia ecranului de incarcare

Cand vine vorba despre noua generatie de console, toata lumea vorbeste despre includerea SSD-urilor. Dar putini sunt aceia care privesc lucrurile si din alta perspectiva; aceste SSD-uri marcheaza moartea ecranului de incarcare. In trecut, jocurile necesitau cateva secunde, daca nu chiar minute pentru a se incarca. In acest fel, dezvoltatorii cautau metode ingenioase prin care sa faca ecranele de loading mai placute. Fie ca ofereau sfaturi pentru joc, fie ca includeau chiar mini-games precum arena din FIFA. Ei bine, acestea vor fi de domeniul trecutului odata cu noile console, iar personal, le voi duce lipsa.

Dezvoltatorii si gamerii au fost foarte incantati cand au auzit vestea ca s-a incheiat perioada ecranului de incarcare. In timp ce inteleg ca unele jocuri precum Grand Theft Auto V au loading screen-uri enervant de lungi, unele chiar nu erau deloc in plus. Aceeasi parere o are si Ryan Shah din cadrul studioului indie Kitatus and Friends. Cei de la WCCFTech au discutat cu el, iar declaratiile acestuia sunt interesante si are un punct de vedere valid in aceasta discutie.

Cu siguranta unele jocuri ar putea profita de loading screen. Si nu ma refer doar la jocurile open-world, ci orice joc ar putea gasi utilitatea ecranului de incarcare. Da, nu mai traim era casetelor, insa si pe atunci gaseam ceva util de facut in timpul necesar incarcarii.

Usile din Resident Evil sunt un exemplu perfect. Daca nu stii despre ce este vorba, acestea par simple elemente de decor. In realitate, ascund ecrane de incarcare spre noi regiuni ale hartii. In acelasi timp, jocuri precum Fallout 4 sau jocurile Souls se folosesc de timpul ecranului de incarcare pentru a instrui jucatorii.

De ce imi va lipsi ecranul de incarcare?

Chiar daca pare un subiect inutil pentru unii, in acelasi timp cred ca nu toti sunteti maestri in toate genurile de jocuri. Spre exemplu, eu apreciez un ecran de incarcare informativ atunci cand testez un joc care nu face neaparat parte din categoriile mele preferate. In acest fel, aflu cate ceva despre poveste si/sau gameplay si reusesc sa fac fata mai eficient provocarilor din joc. In plus, un alt exemplu bun sunt mini-games in FIFA din timpul ecranului de incarcare. De multe ori pierdeam chiar si cateva minute bune doar incercand sa dobor scorurile prietenilor in aceste joculete, uitand ca in timpul asta mi se incarcase marele derby in background si jucatorii ma asteptau.

Evolutia insa este inevitabila si chiar daca unii iubim aceste ecrane de incarcare, cred ca a venit timpul sa ne luam ramas bun; facem cu mana unor amintiri pe care le vom povesti peste ani cu nostalgie.

Mai tii minte cat dura sa intrii pe o sesiune de GTA Online?

Visits: 37