NVIDIA incheie productia pentru seria RTX 2000 si am putea vedea o crestere de preturi

Se pare ca NVIDIA a incheiat productia pentru seria GeForce RTX 2000 pentru a face loc noii generatii. Informatia vine dintr-un raport publicat pe IThome. Pe langa incetarea productiei, se pare ca placile din generatia curenta vor fi retrase de pe piata in curand. Deja se simte ca producatorul incearca sa faca loc unor placi noi. Mai ales ca seria RTX 2000 este pe piata de ceva vreme.

High-end-ul de azi, vechitura de maine

Se pare ca primele placi care vor inceta sa existe vor fi modelele high-end din serie. Primele care vor avea de suferit vor fi RTX 2080 Ti, 2080S si 2070S. Cum modelele non-Super oricum nu prea mai sunt de zarit, cele trei high-end-uri vor disparea incetul cu incetul. Daca va intrebati ce se intampla cu RTX 2060 Super, ei bine aceasta este o placa care va mai sta putin cu noi. Ca in fiecare an, NVIDIA va lansa prima oara modelele flagship, urmand ca mai tarziu sa vedem introdus si un mid-range.

Daca vreti insa sa puneti mana in curand pe o NVIDIA RTX 2080 Ti sau ceva de genul, veti avea o experienta proasta. Preturile urmeaza sa urce pe masura ce revine nebunia cu minatul de bitcoin si alte valute virtuale. Asta ar putea duce la stocuri golite si preturi mai mari decat de obicei, chiar daca in mod normal ar trebui sa se intample fix contrariul. Sa privim insa si partea plina a paharului. Daca minerii care vor cumpara toate placile video vor goli stocurile de NVIDIA cu chip-ul Turing la baza, magazinele nu vor mai putea vinde placile noi la supra-pret si vor trebui sa respecte MSRP-ul, deoarece ar avea stocurile oricum epuizate.

Minerii, bata-i vina!

Sper doar ca nu vom ajunge in situatia de acum cativa ani, fix inainte de lansarea RTX 2000. Imi amintesc cum mi-a fost practic imposibil sa gasesc o placa video de buget pentru PC-ul de atunci datorita minerilor. I-am blamat atunci, o fac si acum si consider ca ar trebui interzisa cu totul aceasta activitate; banii se muncesc, nu se fac din cer. In plus daca incepe iarasi nebunia asta atat piata de produse noi cat si cea second-hand, va exploda.

Sa speram doar ca NVIDIA si AMD sunt pregatiti de aceasta data si au stocuri de placi vechi pentru „muncitorii silnici” care mineaza valute virtuale. Daca nu, ne uitam la inca o decadere a industriei de gaming datorata acestui fenomen si asta ar putea ruina lansarea seriei RTX 3000.

Visits: 40