Blackmagic a lansat o cameră cu filmare 12K şi preţ de aproape 10.000 de dolari; Iată ce oferă

Blackmagic este unul dintre repere când vrei să cumperi o cameră ultra high end de mii de euro cu care să filmezi vloguri profi precum cele ale lui Marques Brownlee, dar şi producţii cinematografice şi documentare chiar. Ei bine, compania a lansat o cameră 12K în această săptămână, modelul Ursa Mini Pro 12K. El costă aproape 10.000 de dolari şi îl detaliem mai jos.

Publicitate

Secretul acestui produs? Senzorul, care a trecut prin 4 ani de dezvoltare în laboratoarele companiei. Avem de-a face cu un senzor de 80 de megapixeli, cu rezoluţie de 12.288 x 6480 pixeli, cu 14 stop-uri de dynamic range şi un ISO nativ de 800. Senzorul are un număr egal de pixeli roşii, verzi şi albaştri. La rezoluţia sa nativă 12K poate realiza captură la 60 FPS, dar e capabilă să realizeze şi captura în 8K şi 4K la 110 şi respectiv 220 de cadre pe secundă.

Pentru cei care se întreabă cine face captură 12K, ei bine cineaştii şi vloggerii profesionişti trebuie să aibă mult material din care se decupeze şi oversampling-ul le asigură flexibilitate în post producţie. Camera vine şi cu obiective interschimbabile, dar şi două sloturi UHS-II SD pentru stocare. Foloseşte propriul său codec RAW Blackmagic, care e atât de flexibil încât îţi permite să faci editare 12K chiar şi pe un laptop. Avem şi un viewfinder intern, unul tactil de 4 inch cu rezoluţie Full HD şi panou OLED. Poate afişa formatul, frame rate, ISO, balans de alb şi multe alte informaţii utile.

Camera dispune şi de Bluetooth şi poate fi controlată de pe iPad cu o aplicaţie oficială. E compatibilă şi cu iPhone-uri şi cu telefoane cu Android. La bord mai găsim un port USB-C 3.1 Gen 2, care îţi permite să conectezi SSD-uri.

Preţul final este de 9995 dolari şi e poate fi considerat mic pe lângă cât cer Red sau Canon pentru camerele Cinema.

Visits: 45