Capsula SpaceX Crew Dragon a revenit pe Pământ; Zeci de ambarcațiuni au îngreunat recuperarea astronauților

La 2 luni după lansarea capsulei SpaceX Crew Dragon, aceasta a revenit pe Pământ pe 2 august, aducându-i pe astronauții NASA în siguranță înapoi. Doug Hurley și Bob Behnken au revenit pe Terra după misiunea pe Stația Spațială Internațională, doar pentru a fi înconjurați de ambarcațiuni ale curioșilor, care au îngreunat recuperarea lor de către NASA.

Publicitate

Misiunea lui Bob și Doug a fost una istorică: prima misiune a unei companii private care duce astronauți în spațiu, mai precis pe Stația Spațială Internațională. Capsula cu cei doi astronauți a coborât în Golful Mexicului, fiind imediat înconjurată de zeci de ambarcațiuni, inclusiv una cu un logo uriaș cu “Trump” pe ea.

Problema nu era neapărat una de coliziune între capsulă și bărci sau yachturi, ci mai degrabă a gazelor toxice emanate de propulsoarele vehiculului SpaceX, care inhalată de curioșii de pe ambarcațiuni ar fi putut provoca probleme de sănătate. Administratorul NASA, Jim Bridenstine a declarat că nu se aștepta ca atât de multe bărci să fie în zonă, dar era o zi însorită și mult trafic turistic în Golful Mexic, iar curioșii s-au îndreptat imediat spre corpul ceresc picat în apa.

A fost nevoie să intervină Garda de Coastă, care a promis că următoarea amerizare se va face în siguranță mai mare. Va reamintesc că misiunea a debutat pe 30 mai, atunci când Behnken și Hurley au decolat spre ISS de la Cape Canaveral. Au andocat la Stația Spațială la o zi după. S-a dovedit în urma acestei misiuni că Crew Dragon poate transporta oameni în spațiu, dar și să îi aducă înapoi.

SpaceX pregătește deja și alte misiuni cu echipaj, una pentru septembrie 2020, cu 4 astronauți la bord, dar și una în primăvara lui 2021.

Visits: 42