Tim Drone

Orice călătorie începe cu o POVESTE!

www.afostodata.net lansează Povești în jurul lumii, un concept gândit și realizat special pentru contextul internațional în care ne aflăm. Deși ne e greu să călătorim în această vară, cu toții suntem cu gândul la vacanță, așa că acest proiect va duce copiii, părinții și chiar profesorii în zece țări impresionante prin cultură, istorie, geografie: România, Italia, Rusia, China, Mexic, Australia, Germania, India, Egipt și Brazilia.

Povești în jurul lumii

Ce înseamnă Povești în jurul lumii?

În primul rând, educație prin joc. O joacă serioasă, prin intermediul unor quiz-uri, în care ascultătorii / cititorii / privitorii vor învăța expresii și cuvinte precum Bună ziua! sau Mulțumesc! în limbi diferite, evenimente marcante ale fiecărei țări, locuri unice, personalități semnificative, legende și tradiții explicate pe înțelesul copiilor. Copiii vor afla, de exemplu, de ce marea e sărată sau cum au ajuns pe cer Soarele și Luna prin intermediul poveștilor de pe site, apoi vor putea descoperi câte un quiz pe baza căruia vor aprofunda informațiile despre fiecare loc în parte.

Tot acest parcurs digital este realizat într-un mod intuitiv, printr-o hartă interactivă pe site-ul afostodata.net, unde copiii își pot alege în joacă țara preferată. Un singur click le va dezvălui atât povești din folclorul țării respective, cât și o fișă online cu informații despre țara respectivă, jocuri și activități ce pot fi făcute acasă sau la drum.

Conținutul publicat pe site și în social media va fi susținut de sesiuni săptămânale online, în care copiii vor vorbi cu echipa A fost odată despre fiecare țară în parte. Înscrierea se poate face direct pe site. Invitația va fi lansată și pe paginile de Facebook A fost odata si ale partenerilor și de asemenea, profesorilor/părinților care își doresc activități antrenante pentru copii în această vară. De asemenea, la final de proiect cufere cu povești surpriză vor ajunge la cei mai activi copii.

Povești în jurul lumii înseamnă un nou proiect de incluziune pe care afostodata.net îl dezvoltă cu și pentru copiii cu deficiență de auz. De peste doi ani platforma răspunde acestei nevoi, ea fiind omologată ca mijloc de învățare de Ministerul Educației și Cercetării (25.894/I/12.03.2020) atât pentru copii cu deficiențe de auz și vedere, cât și pentru învățământul de masă. De aceea, parte din călătoriile noastre online vor fi asistate și de un traducător autorizat de limba semnelor.

Unde găsim poveștile și fișele de lucru?

Timp de zece săptămâni, în fiecare zi de LUNI, publicul va putea descoperi câte o țară nouă direct pe www.afostodata.net, secțiunea Povești în jurul lumii. Atât poveștile, cât și quiz-urile sunt concepute pentru nivelul de înțelegere al copiilor de 6-10 ani și conțin nu numai informații, ci și idei de activități și jocuri pe care cei mici le pot realiza singuri acasă. Fișele de lucru vor putea fi completate direct pe site, iar copiii vor afla pe loc răspunsurile corecte, astfel încât să se poată evalua în timp real.

Poveștile pot fi accesate gratuit ca stream și ca download pe telefon, pe tabletă sau PC. În plus, conținutul audio este disponibil și ca Podcast în iTunes și Spotify.

Proiectul este finanțat de StartONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Visits: 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *