Jocuri foarte bune cu grafica pixelata – recomandarile mele

In cadrul acestui articol voi discuta putin despre trei jocuri interesante cu grafica pixelata. Stiu… nu sunt genul de jocuri pentru publicul larg, nu sunt create pe ultimul motor grafic si nici nu sunt publicate de vreun publisher arhicunoscut, insa, merita atentia noastra din plin. Povestea, mecanica si atmosfera devenind in final, cele mai importante elemente daca analizam putin. Daca jocul are o poveste interesanta si o mecanica buna, voi incerca sa-l joc cu siguranta. Fara sa ne mai lungim, sa trecem la treaba.

Stardew Valley – viata la tara poate fi acum captivanta

Primul joc cu grafica pixelata care ma dat pe spate a fost cu siguranta Stardew Valley. Este un joc absolut superb din toate punctele de vedere. Am fost uimit sa observ cat de multe detalii mici au fost adaugate de catre dezvoltatorul jocului. Si da, zic „dezvoltatorul”, deoarece acest joc a fost creat de-o singura persona. Pornind de la frunzele care sunt purtate de vant, pana la aschiile care sar in timpul taierii copacilor, atmosfera de joc este foarte animata si relaxanta.

Grafica pixelata

Povestea este foarte buna, nu voi intra foarte mult in acest subiect deoarece merita savurata. Pe scurt, ai mostenit vechea ferma a bunicului tau din Valea Stardew, o ferma abandonata pe care o vei reconstrui in timp. Pe langa agricultura, va trebui sa participi la diverse activitati de scocializare in orasel, lupte impotriva monstrilor, pescuit si minerit. Sistemul are inclus un sistem de crafting, pregateste-te sa investesti ceva timp daca iti doresti ca echipamentul tau sa fie bun.

Forager – Minerit, minerit si iar…

Pe locul al doilea in lista de jocuri cu grafica pixelata, avem Forager. Premisa jocului este foarte simpla, avem un personaj principal humanoid dragut si ambitios pus pe treaba, obiectivul principal fiind acela de-a debloca diverse insulite pentru exploatarea lor. Jocul are o grafica pixelata minimalista si actiune rapida foarte distractiva. Nu vei apuca sa te plictisesti, tot timpul vei gasi ceva nou de facut.

Grafica pixelata

Banutii se obtin prin minerit si prelucrarea zacamintelor, pe masura ce avansezi, poti debloca diverse cladiri si unelte menite sa-ti usureze procesul de obtinerea a resurselor. Mi-a placut sistemul de experienta implementat, avem skiluri care pot fi deblocate pe masura ce avansam. Jocul este foarte distractiv si merita incercat.

Dead Cells – Condamnat la o lupta eterna

Ultimul joc recomand de mine cu grafica pixelata este Dead Cells. Daca jocurile mentionate anterior sunt relaxante si distractive, acesta in schimb, ofera un gameplay ceva mai intens. In Dead Cells, vei controla un prizonier condamnat la lupta pentru eternitate. In toata aventura, vei debloca misterele din spatele sentintei tale, mania unui rege si boala care a distrus regatul. Jocul este un platformer foarte bine realizat, in care va trebui sa alegi intelept echipamentul si abilitatile daca vrei sa parcurci cu bine nivelul pana la capat.

Grafica Pixelata

Visits: 47