AMD pregateste procesorul Ryzen 9 4950X/5950X – segmentul high-end

AMD se pregateste de lansarea generatiei urmatoare de procesoare care va sosi la sfarsitul acestui an. Noua arhitectura Zen 3 ar trebui sa aduca imbunatiri majore in zona IPC-ului si o eficienta sporita a consumului. In termeni de performanta, ar trebui sa primim frecvente de lucru semnificativ mai mari in comparatie cu generatia anterioara. Datorita publicatiei Igor’s Lab, am reusit sa obtinem informatii substantiale legate de modul in care va arata varful de gama al segmentului consumer. Ei bine, una dintre mostrele de laborator a aparut pe internet sub codul OPN „100-000000059-52_ 48/35 _ Y”.

Cu ajutorul codului, am dedus frecventa de lucru a procesorului AMD Ryzen 9 4950X care s-ar putea sa atinga un boost impresionant de 4.8Ghz. Nu stim inca cu certitudine cum vor arata in final aceste procesoare, mostra respectiva fiind totusi una de laborator. Vor atinge procesoarele AMD frecvente de 5Ghz in viitorul foarte apropiat? Posibil, personal as aprecia daca aceste viteze ar putea fi atinse macar printr-un overclock cat mai mic.

Igor a mai menționat startul liniei de procesoare AMD Ryzen ‘Vermeer‘ bazată pe Zen 3 care va intra in productie foarte curand. Inca ceva, exista posibilitatea ca producatorul sa modifice numele generatiei din 4000 in 5000; din acest motiv apare mentionat 5950X-ul in titlu. Acum nu ne ramane decat sa asteptam cu nerabdare si pumnii stransi.

Visits: 49