Sony ar fi pregătit un număr mare de exclusivităţi pentru PlayStation 5

Sony a reaprins imaginaţia tuturor odată cu evenimentul State of Play de săptămâna trecută, unde a prezentat jocuri noi (Crash Bandicoot 4 for the win!). Acum se discuta şi despre exclusivităţile legate de PlayStation 5, consolă aşteptată să debuteze la iarnă, dacă totul merge bine.

Publicitate

Conform fostului senior editor de la Game Informer şi al gazdei show-ului Kinda Funny, Imran Khan Sony ar avea de gând să ofere exclusivităţi numeroase pentru următoarea generaţie de console. Sony ar fi abordat o sumedenie de producători de jocuri pentru a îi atrage de partea sa. Fie că e vorba de creatori de conţinut, de jocuri, sau de o combinaţie a ambelor, Sony a trecut în revistă mulţi parteneri. Deseori au fost cazuri în care partenerii au fost “furaţi” de la Microsoft, care nu a vrut să plătească o sumă corectă.

Sintagmele “PlayStation Advantage” sau “Console Exclusive” vor fi folosite mult în următorii ani. Aceste discuţii vin într-un context şi anume decizia Capcom de a duce franciza Street Fighter pe platforma Sony. Sony are de gând să investească foarte mult în studiouri producătoare de jocuri şi să îşi asigure contracte beton pentru PS5, partenerii săi neavând voie să mai colaboreze cu Microsoft şi Nintendo la acele titluri. Mulţi se întreabă de ce Sony preferă să investească în terţe părţi în loc să îşi finanţeze studiourile proprii mai bine.

Există şi curioşi care se întreabă cu ce va da Microsoft replica în aceste condiţii. E posibil să vedem un război al achiziţiilor de studiouri producătoare de jocuri sau al promisiunilor de favoruri şi exclusivităţi.

Dacă tot vorbim de exclusivităţi, eu dacă aş fi Sony aş cumpăra imediat Kojima Productions.

Visits: 74