Terminalele android cu procesoare Qualcomm sunt supuse riscului

Smartphone-urile android au fost afectate recent datorita unei greseli de proiectare a cipurilor Snapdragon. Cercetatorii au descoperit recent mai mult de 400 de vulnerabilitati in cipurile Qualcomm Snapdragon. Acestea pot afecta in cele din urma un numar imens de peste 1 miliard de telefoane cu Android. Totul se datoreaza unui defect simplu de fabricare care permite accesul instalarii aplicatiilor malitioase fara acordul utilizatorul. Prin aceasta metoda, se pot extrage datele importante, sensibile si determinarea locatiei.

Bresa de securitate are un impact direct asupra functiei de procesare digitala a semnalului procesoarelor Snapdragon, care este utilizat pentru procesarea video, audio, realitate augmentata si alte functionalitati multimedia. De asemenea, este utilizat pentru a controla functiile de incarcare rapida a telefoanelor cu android. Vulnerabilitatea permite atacatorilor sa ascunda liniile de cod malitioase din calea sistemul de operare, facandu-l imposibil de inlaturat cu usurinta. Atacatorii pot bloca dispozitivul android, ceea ce face utilizarea terminalului si rezolvarea problemei foarte dificila.

Qualcomm a fost notificat in legatura cu aceasta bresa de securitate imensa, pregatind un update de securitate nou care va fi livrat o data cu urmatoarea versiune de android. Momentan, Google nu a mentionat nicio informatie legata de aceasta problema grava. Acum, cum te poti proteja? Instaleaza aplicatiile cu adevarat importante din Magazinul de aplicatii Google. Cat mai populara aplicatia, cu atat mai bine. In final este foarte importanta de retinut faptul ca Google Play nu va poate garanta ca toate aplicatiile disponibile pot fi si de incredere. Informati-va si instalati esentialul, este mai bine.

Sursa: wccftech

Android

Visits: 64