Apple gasit vinovat in Rusia pentru nerespectarea competitorilor

Apple a fost acuzat in urma cu ceva timp pentru nerespectarea competiei pe propia platforma de distribuire a aplicatiilor mobile. Aceste practici, au scos la iveala monopolul creat in mod special pentru decimarea aplicatiilor concurente. Totusi, majoritatea reclamatiilor nu au fost legate doar de acest aspect, Apple fiind obligat sa intre sub control legislativ. In ultimul caz de acest gen din Rusia, Apple a fost acuzat in mod oficial pentru favorizarea propiei functii de control parental incorporata in sistem; asta in dezavantajul aplicatiilor competitorilor.

Nu este prima data si cu siguranta nu va fi nici ultima cand vor apela la genul acesta de practici. Dezvoltatorii de aplicatii acuza producatorul de iPhone-uri pentru schimbarea politicilor Apple Store-ului foarte des fara vreun advertisment. Asta doar pentru a-si favoriza pozitia aplicatiilor propiii sau o functie mai aparte. In ultima instanta, ar incercat sa-si repare „greseala” prin implementarea unui sistem care ar fi permis dezvoltatorilor sa adreseze intrebari. A fost prea tarziu, nu au reusit sa scape de procesul rusesc.

Anul trecut, compania de securitate software Kaspersky Labs a inaintat o plangere catre Serviciul Anti-monopol din Rusia (FAS), pentru eliminarea aplicatiei Kaspersky Safe Kids prezenta deja in magazinul de aplicatii pentru mai bine de trei ani. Nu sunt de acord cu genul acesta de practici, m-am pus pentru o secunda in pielea dezvoltatorilor. Investesti resurse in crearea si optimizarea aplicatiei, ca in final sa-ti fie inlaturata fara vreun motiv bine intemeiat.

Apple

Visits: 42