Mozilla concediaza un sfert din angajati din cauza virusului

Mozilla a inceput sa concedieze un numar imens de 250 de oameni, insemand un sfert din forta lor de munca. Planul lor este de-a muta o parte din echipe catre proiecte care produc bani in mod special. Un purtator de cuvant al companiei a confirmat numarul actual de angajati, aproximativ 750 dupa concedierea masiva. CEO-ul Mozilla, Mitchell Baker a declarat intr-un post pe blog ziua trecuta, impactul masiv pe care l-au resimtit asupra castigurilor, datorita pandemiei provocate de coronavirus. Drept urmare, planul lor intial pentru a trece cu bine peste aceasta perioada, a esuat; fiind nevoiti sa apeleze la aceste masuri.

Cum isi castiga Mozilla banutii?

Mozilla isi castiga majoritatea banilor datorita companiilor care platesc bani frumosi pentru a-si avantaja pozitia motorului de cautare in browserul lor. Asta include Baidu in China, Yandex in Rusia si cel mai evident, Google in Statele Unite. Restul banilor sunt obtinuti fie prin abonamente sau reclame in general.

Compania a inceput sa implementeze servicii contra cost pentru consumatori in ultimul an, oferind acces la VPN direct din browser si alte abonamente. Baker spune ca Mozilla isi va concentra atentia mai mult asupra acestor produse, precum Pocket si serviciul lor de VPN. In final, putem aprecia eforturile depuse de conducerea companiei, pentru a-si tine cat mai multi oameni angajati.

Visits: 45