Google testeaza afisarea domeniului in schimbul URL-ului complet

Google testeaza afisarea numelui de domeniu in bara de adresa a browserului Chrome, in schimbul adresei completa URL. Practic, in bara de cautare ti se va afisa doar domeniul site-ului accesat. Functia va fi testata amanuntit in versiunea viitoare de Chrome 86, Google sperand ca aceasta schimbare ar putea proteja utilizatori ma bine; impotriva inselatoriilor si atacurilor de phishing accesand adrese URL inselatoare.

Numele domeniilor si adresele URL reprezinta cele mai de baza forme de securitate web. Hackerii si escrocii creeaza adesea site-uri false care arata plauzibil utilizand un URL (localizator uniform de resurse) cu subdomenii modificate foarte putin, cu greseli de redactare (twittter.com). Domenii criptate (secur-gmail.com) sau necunoscute (numelebancii.sign-in.info).

In acest mod, utilizatorii care nu observa rapid diferenta, viziteaza aceste adrese URL, crezand ca apartin unor companii legitime inainte de a fi pacaliti sa le ofere date pretioase: datele personale, adresa, datele cardului de credit, numarul de contact, etc. Aveti mare grija! Acum stiu ca imi vor sari cativa oameni in cap, numai ca, nu toata lumea se pricepe atat de bine.

Google spune ca noua caracteristica va fi disponibila prima data pentru un numar restrans si intamplator de utilizatori. Compania isi doreste sa afle prima data, daca schimbarea  va ajuta cu adevarat utilizatorii. Versiunea stabila de Chrome 86 urmeaza sa fie lansata abia peste cateva luni.

Google Chrome

Visits: 37