ASUS ZenBook Duo (UX481) ajunge în România, laptop cu două ecrane pentru extra productivitate

Tocmai a debutat în România noua ediţie de laptop ASUS ZenBook Duo (UX481), cu ecran tactil şi două ecrane la purtător. Acesta este primul laptop din lume cu ecran tactil de 14 inch şi ScreenPad Plus. Ce e ScreenPad Plus? E vorba despre un ecran secundar, cu diagonală de 12.6 inchi şi care interacţionează cu display-ul principal, completându-i funcţionalitatea.

Publicitate

La interior se află un procesor Intel Core i7 de generaţie a zecea, dar şi un accelerator grafic GeForce MX250. Laptopul are un ecran tactil Full HD NanoEdge, deci cu muchii extrem de subţiri. E validat PANTONE, cu acperire de 100% a spectrului de culoare sRGB. Autonomia promisă este de până la 22 ore. Avem şi o cameră IR integrată în rama superioară, care permite autentificarea ultrarapidă pe laptop, dintr-o singură privire, chiar şi când iluminarea e slabă.

Ecranul secundar ScreenPad Plus este un touchscreen poziţionat de-a lungul întregii tastaturi şi vine cu un format 32:9, furnizând un spaţiu virtual generos, fără a afecta negativ formatul. ASUS a umblat şi la softul de pe laptop, adaptându-l la experienţa celor două ecrane care lucrează în tandem. Tasta rapidă (Quick Key) permite automatizarea unor secvenţe de comenzi complexe de pe tastatură, iar Scrierea de Mână (Handwriting) îţi permite să introduci text într-un mod intuitiv.

Putem şi comuta uşor între aplicaţii şi bloca în modul de lucru terminalul prin deschiderea mai mulor sarcini de lucru cu un singur buton. Există şi suport pentru stylus ASUS, pe ecranul secundar. Pe lângă procesorul Core i7 Gen 10 de la interior primiţi şi până la 16 GB RAM LPDDR3, stocare SSD PCIe 3.0 x4 de 1 TB, grafică MX250, dar şi ieşire HDMI, cititor de carduri microSD, WiFi 6, 2 porturi SUB-A şi un port USB-C. Există şi variante cu configuraţie Core i5, 8 GB RAM, SSD de 512 GB, la preţ de 5800 de lei cu WIndows 10 Pro.

Modelul cu Windows 10 Home costă 5750 lei , iar cel cu Core i7, 16 GB RAM, Win 10 Pro şi SSD de 512 GB este 7900 lei. Cine vrea SSD de 1 TB pe lângă Core i7 şi 16 GB RAM, Windows 10 Home plăteşte 7600 lei.

Visits: 36