Cum prepari cel mai gustos mousse de ciocolata
Mousse de ciocolata inghetat. Alegerea perfecta pentru momentul de rasfat!
Uneori, momentul de rasfat este cel mai asteptat. Si cum altfel ai putea sa te bucuri de cateva clipe doar pentru tine, daca nu cu un desert usor si delicios?
Iata, asadar, cum se prepara:
Ingrediente
- galbenusul de la un ou
- 1 ou intreg
- 1 jumatate de lingurita de extract de vanilie
- 2 linguri de zahar brun
- 55 grame fulgi de ciocolata
- 60 de grame de smantana
- frisca vegetala
- fructe proaspete de padure sau capsune
-
Preparare
Foloseste o tigaie adanca sau o oala care sa aiba adancimea de aproximativ 20 de centimetri.
Pune apa la fiert la foc puternic, apoi asteapta sa dea in clocot.
Dupa ce apa a fiert, scade intensitatea focului.
Separat, intr-un bol de inox, amesteca galbenusul de ou, oul intreg, extractul de vanilie si zaharul brun.
Pasul urmator este sa asezi vasul de inox peste cratita, insa este esential sa ai grija ca partea de jos a acestuia sa nu atinga apa fierbinte.
Amesteca ingredientele timp de patru sau cinci minute, pana cand obtii o crema omogena.
- Dupa ce ai obtinut un amestec omogen, inlatura recipientul de inox de pe foc si adauga fulgii de ciocolata.
- Lasa amestecul la temperatura camerei, timp in care adaugi smantana.Dupa ce ai amestecat bine smantanta si aceasta este omogenizata, pasul urmator este sa adaugi frisca.Este recomandat sa amesteci folosind miscari usoare, astfel incat crema sa aiba unaspect uniform.Dupa ce ai obtinut crema de ciocolata (mousse-ul), pasul urmator este sa il portionezi in recipiente din sticla.Poti sa folosesti pahare sau borcane de dimensiuni mai mici, pe care sa le sigilezi inainte sa le pui la rece.
Daca vrei, poti sa ornezi fiecare pahar inainte de servire cu frisca si cativa fulgi de ciocolata.
- Pofta buna!
Cu drag,Ela