Reteta pentru bomboane Ferrero Rocher: Fara zahar, fara lactoza, fara gluten!
Cand ai pofta de faimoasele bomboane pline de ciocolata si alune, dar simti ca ai exagerat cu zaharul in ultima vreme, aceasta reteta vine in ajutorul tau.
Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru bomboane:
- 110 grame alune de padure crude
- 60 grame unt de nuci (alune de padure, migdale, arahide etc.)
- 2 linguri pline de cacao
- 1-2 lingurite de esenta de vanilie
- o lingura de ulei de cocos topit
- 2 linguri sirop de agave (poate fi inlocuit cu siropul de artar sau de curmale)
- un praf de sare
Ingrediente necesare pentru glazura:
- 75 grame ciocolata neagra fara zahar
- o lingura de ulei de cocos
- 2-3 linguri de alune de padure tocate grosier
-
Modul de preparare:
Din cantitatea totala de alune de padure, pastreaza 14 alune intregi. Restul vor fi macinate in blender, insa nu pana cand se transforma in faina. Pastreaza bucatele mici, care sa ofere textura.
Peste alunele macinate, toarna celelalte ingrediente pentru bomboane: cacaua, untul de nuci, vanilia, uleiul de cocos, siropul indulcitor si praful de sare. Porneste blenderul din nou si pulseaza pana cand obtii o compozitie omogena, usor lipicioasa.
- Din compozitia obtinuta, formeaza bilute egale. Foloseste aproximativ o lingura de compozitie pentru fiecare bomboana. Introdu cate o aluna intreaga in mijlocul fiecarei bile, apoi modeleaz-o din nou. Pune bilutele rezultate pe o farfurie.Pune ciocolata neagra si uleiul de cocos pentru glazura la bain marie, pana se topesc. Poti folosi o tableta de ciocolata taiata grosier sau perlute de ciocolata vegane. Cand ciocolata s-a topit, adauga alunele de padure tocate si amesteca.Introdu fiecare biluta in mixul pentru glazura, apoi lasa-le pe toate pe un gratar sau pe un platou intins. Dupa zece minute, introdu-le la frigider pentru cateva ore sau la congelator, pentru un proces mai rapid.
- sursa:elavegan.ro
Visits: 823