8 moduri în care îți ajuți copiii să aibă un sistem imunitar puternic

Potrivit unui medic de familie, există numeroase modalități prin care părinții pot întări sistemul imunitar al copilului lor.

Dr. Palak Shroff, medic de familie la University Hospitals Cleveland Medical Center a explicat într-un comunicat de presă al centrului că „imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă mai bine”. „Pentru copii, mediul înconjurător este nou, dar cu timpul, sistemul lor imunitar se dezvoltă și crește.”

Shroff a recomandat opt modalități cheie de reducere a riscului de răceală și virusuri la copii:

Primul pas este alăptarea. Este o modalitate importantă prin care copilul poate să dezvolte un sistem imunitar puternic. „În timpul alăptării, mama transferă copilului din imunitatea ei”, a mai adăugat Shroff.

Un alt factor crucial este vaccinarea. Administrarea tuturor vaccinurilor recomandate previne bolile potențial periculoase pentru copii, că tusea convulsivă, pojarul, oreionul, hepatită și varicelă. „Orice copil mai mare de 6 luni trebuie să fie vaccinat antigripal. Uneori, copiii mici se îmbolnăvesc de gripă, care se transformă în pneumonie și durează mai mult până își revin”, a subliniat Shroff, scrie doc.ro.

Oferiți-le copiilor un regim alimentar sănătos. Părinții trebuie să le ofere copiilor un regim alimentar echilibrat, cu multe fructe și legume. Acestea conțin antioxidanți, vitamine și minerale esențiale pentru sistemul imunitar. Suplimentele alimentare pot fi oferite atât pentru tratarea deficitelor de vitamine/ minerale, cât și pentru efectele benefice pe care unii nutrienți le au. De pildă, acizii grași Omega 3 combat inflamația și susțin activitatea sistemului imunitar al copilului. Dacă cel mic nu poate înghiți tabletele, poți alege suplimente sub formă de capsule moi, care pot fi mărunțite și încorporate în hrană oferită celui mic.

Copiii au nevoie de somn suficient. Dacă nu se odihnesc suficient, organismele lor își pierd mecanismele de apărare naturale și se vindecă mai greu de boli, susține Shroff.

Activitatea fizică este și ea importantă. Exercițiile fizice contribuie la o mai bună circulație a sângelui. Ceea ce duce la o funcționare mai bună a plămânilor și a inimii, fapt care crește imunitatea, a mai adăugat această.

Copiii trebuie învățați ce înseamnă o igienă corespunzătoare. Chiar și copiii mici pot fi încurajați să adopte obiceiuri simple că spălatul pe mâini și acoperirea gurii atunci când tușesc.

Protejați copiii de fumul de țigară. Că orice alergen, fumul de țigară va afecta sistemul imunitar al copilului. Copiii expuși la fumul de țigară în mod regulat tind să dezvolte infecții respiratorii.

Evitați folosirea exagerată a antibioticelor. Dacă aceste medicamente sunt utilizate prea mult, bacteriile pot să devină rezistente la ele. Așadar, atunci când copilul are o boală bacteriană care în mod normal se tratează cu antibiotice, e posibil că tratamentul să nu funcționeze. Medicul Shoff a sugerat că cel mai bine ar fi că bolile virale să-și urmeze cursul normal.

Visits: 39