Un dulce de weekend – prajitura cu caise

Aromate si parfumate,caisele sunt tocmai bune  pentru un dulce de weekend,un dulce de vara.

Pentru prepararea prajiturii, vei avea nevoie de 500 grame de caise (aproximativ 10 caise mari), 10 grame de zahăr vanilat, 200 grame de făină, 10 grame praf de copt, o jumătate de linguriță de sare, 4 ouă mari, 200 grame de zahăr, 4 linguri de ulei și 4 linguri de lapte.

Se spală bine caisele, după care se taie în jumătate, se scot sâmburii și se pun într-un castron. Apoi se presară zahărul vanilat peste ele. În alt castron, se cerne făina, apoi praful de copt și, la final, sarea. Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat gălbenușurile împreună cu cele 200 grame de zahăr. Peste acest amestec se adaugă uleiul și laptele și se amestecă totul până se omogenizează, preferabil cu un mixer. Se adaugă, peste acesta, amestecul de făină cu praf de copt și sare și se încorporează în compoziție.

Trecem la albușuri, care se bat bine și se adaugă, cu ajutorul unei lingurițe, în amestecul de mai sus. Întreaga compoziție se așază într-o tavă de copt, unsă, în prealabil cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Pe compoziție se plasează, cu grijă, feliuțele de caise, unele lângă celelalte. Tava se pune în cuptorul preîncălzit , pentru aproximativ 40-45 de minute. După ce este gata prăjitura, se lasă la răcit, în tavă, circa 15 minute, după care se presară zahărul pudră peste și este gata de servit.

Poftă bună!

Cu drag,Ela

Visits: 79