Miele a prezentat cuptoare noi cu camere care recunosc mâncarea, asistent AI în bucătărie + altele

Pe lângă noutăţi legate de tablete, televizoare 8K şi telefoane, la IFA 2020 am văzut şi crema cremei din rândul electrocasnicelor. Miele a adus la Berlin noi cuptoare inteligente, care vin cu asistent AI şi cu camere inteligente care recunosc mâncarea gătită. Avem detalii mai jos, pe care le-am aflat via Degustam.ro.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Miele a creat un cuptor cu o cameră care identifică ingredientele şi controlează procesul de gătire în funcţie de acele ingrediente. Există şi un asistent digital care îi ajută pe bucătarii începători pas cu pas să pregătească în mod ideal o friptură şi alte preparate. De fapt Miele a prezentat primul cuptor cu o cameră încă din 2019. Pe atunci transmitea imagini spre smartphone, făcând posibilă verificarea stării peştelui, fripturii sau roşiilor umplute.

Acum avem o variantă evoluată cu Smart Food ID, camera fiind capabilă să detecteze ce tip de preparat se află în cuptor şi să activeze un program adecvat. Folosind AI-ul va putea identifica digital unul dintre cele 20 de preparate din baza sa de date. Sunt pe listă legume pregătite în stil mediteranean, porc perpelit şi poate chiar învaţa unele reţete. Există şi Smart Browning Control, care controlează nivelul de rumenire al unei pizza. Te va anunţa când e gata pizza şi va opri cuptorul la momentul oportun.

Mai există şi CookAssist care îţi oferea ghidaj pas cu pas prin procesul de prăjire prin aplicaţia Miele. Te va ghida printr-o aplicaţie dedicată, cu fotografii şi veţi vedea şi curba de încălzire a plitei cu inducţie şi primi o notificare pe telefon când se atinge temperatura ideală.

Miele a mai prezentat şi un frigider, K7000, care păstrează prospeţimea legumelor şi fructelor menţinând o umiditate constantă în dispozitiv. A mai sosit şi Plantcube pe care îl vedeţi mai sus şi care îţi permite să creşti plante într-un mediu controlat. Vine de la ramura Miele Agrilution.

Visits: 123