Hackatonul Internaţional NASA Space Apps Challenge are loc şi în România; Au început înscrierile

NASA Space Apps Challenge a deschis înscrierile pentru a cincea ediţie a hackatonului desfăşurat în mai multe oraşe din România. Dacă, aţi citit bine, un concurs NASA ajunge şi în România, dar a ajuns în alte 200 de puncte de pe harta lumii în ultimii 9 ani. Motto-ul său este “implică-te!” şi evenimentul are loc în perioada 3-4 octombrie.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Organizatorii au adresat invitaţia pentru participanţii de pe întregul glob, care vor dezvolta soluţii la provocările propuse. Ei vor utiliza datele NASA şi vor colabora pentru proiecte înscrise în competiţie. Hackatonul International Space Apps este şi un program de incubare de la NASA, care are loc din 2012 încoace. Se desfăşoară în huburi din toată lumea şi are ca scop dezvoltarea unor soluţii de explorare a spaţiului şi a Pământului. Este încurajată gândirea critică, creativitatea şi colaborarea.

[embedded content]

La ediţia din acest an, care are loc online sunt invitaţi pasionaţi de tehnologie, programatori, creativi, persoane cu spirit antreprenorial şi toţi cei care au o idee de a îmbunătăţi viaţa pe Pământ. Categoriile tematice principale sunt: Observă, Informează, Susţine, Creează, Confruntă şi Conectează. Subtemele specifice vor fi anunţate aici pe parcursul lunii septembrie. Entuziaştii sunt invitaţi să se inspire din video-urile încărcate de NASA Space Apps Challenge pe YouTube.

[embedded content]

Hackatonul a avut în 2019 29.000 de participanţi, în cadrul a 225 de evenimente din 71 de ţări. În România a fost organizat în Bucureşti, Cluj şi Craiova.

Puteţi completa aplicaţia de înscriere deja disponibilă pe paginile fiecărui oraş: Bucureşti şi Cluj-Napoca. În România evenimentul se organizează independent şi în alte oraşe. Paginile dedicate se află aici. Nu se ştie niciodată de unde poate veni o soluţie revoluţionară pentru un space rover, o pânză solară, o modalitate de a opri poluarea cu plastic a oceanelor, deci vă recomandăm să vă înscrieţi dacă vă simţiţi inspiraţi.

Visits: 29