TikTok se alatura Codului de conduita al UE privind combaterea violentei

TikTok este cel mai nou partener care a aderat la codul de conduita, lansat in anul 2016 in Uniunea Europeana. Aplicatia s-a alaturat platformelor Facebook, Microsoft, Twitter, YouTube, Instagram, Snapchat, Dailymotion si Jeuxvideo.com, intr-un timp relativ scurt. Prin aderarea lor la codul de conduita, TikTok a demonstrat ca se angajeaza ferm sa combata discursurile ilegale de incitare la ura din mediul online. UE are nevoie de cooperare solida din partea acestor jucatori mari si importanti pentru a transforma mediu digital; intr-un mediu mai sigur pentru toti.

Astfel, TikTok a reusit sa demonstreze interesul pentru filtrarea continutului ilegal. Daca analizam rezultatele obtinute in cea de-a cincea evaluarea, publicata in luna iunie 2020, gratie codului de conduita, 90% din continutul semnalat este evaluat de companii in decurs de 24 de ore. Rezultatul final obtinut? Un procent de 71% din continuturile considerate a fi discursuri ilegale de incitare la ura sunt eliminate.

Dupa ultimele gafe realizate de creatorul aplicatiei TikTok, par sa se indrepte de aceasta data intr-o directie buna. Daca doriti sa cititi articolul complet, va recomand sa aruncati o privire direct aici, pentru mai multe informatii desigur.

Voi ce parere aveti despre noua miscare a companiei care se afla in spatele aplicatiei?

Visits: 30