AMD prezinta in final designul de referinta – Radeon RX 6000

AMD a dezvaluit in final propiul design pentru varful de gama al seriei Radeon RX 6000. Anuntul a picat la fix, ca un raspuns pentru anuntul facut deja de NVIDIA pentru seria lor video de placi Ampere. Sa nu uitati, producatorul va sustine o prezentare difuzata in mediul online pentru Big Navi, in data de 28 octombrie, ora locala 20:00. Placa are la baza un cip dezvoltat pe arhitectura Radeon DNA 2. Arhitectura este foarte importanta deoarece va sta la baza urmatoarei generatii de console; Sony cu al sau PlayStation 5 si Microsoft cu Xbox Series X.

Un rol foarte important a fost jucat de TSMC, unul dintre cei mai importanti producatori de semiconductori din lume. Personal sunt interesat de procesul de fabricatie pe 7nm FinFet, care a reusit sa ridice un pod spre gaming-ul in rezolutie 4K. La nivel estetic, implementarea de referinta abordeaza un design clasic, similar cu implementarea modelului Radeon VII. Astfel, racirea cu turbina a devenit doar o amintire din doua motive. Inclusiv interfata grafica a placilor va fi PCIe versiunea 4.0. Daca mai adaugi si in sistem un mediu de stocare foarte rapid, vei satura foarte rapid latimea de banda a chipsetului placii de baza.

AMD a decis sa pastrezi conectica clasica pentru alimentare, prin conectori PCIe de opt pini. Conectorul poate livra cu usurinta pana la 150W, in timp ce slotul PCIe poate fi stors de 75W. Consumul aproximativ al placii Radeon RX 6000 in sarcina, n-ar trebui sa depaseasca 375W in total. Conectica nu a fost lasata in spate, daca zvonurile se dovedesc in final a fi reale. Primim un port HDMI, doua DP-uri si cu putin noroc, vreo doua porturi USB Type-C cu certificare Thunderbolt. Cum vi se pare implementarea de referinta a placii?

Visits: 46