GoPro HERO9 Black debutează oficial, cu ecran frontal şi filmare 5K

GoPro şi-a lansat cea mai nouă camera de acţiune ieri, modelul HERO9 Black, care vine cu filmare 5K şi funcţii pentru vloggeri. Noua variantă de cameră poate face fotografii de 20 de megapixeli şi vine cu o tehnologie specială de stabilizare GoPro HyperSmooth 3.0 (cu nivelare de orizont în cameră). O noutate importantă este şi ecranul frontal util pentru vloggeri.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

GoPro HERO9 Black vine cu un senzor de 23.6 megapixeli, care poate filma în 5K la 30 FPS şi în 4K la 60 FPS. Are şi obiectiv detaşabil, aşa că poţi să îi montezi alt obiectiv, dintr-o serie de accesorii. Dispozitivul este şi rezistent la apă, putând fi scufundat până la o adâncime de 10 metri. O altă noutate este “Folding Fingers”, o serie de mount-uri integrate pe care poţi monta accesorii. Avem şi WiFi, Bluetooth şi jack pentru microfon, cu conector de 3.5 mm.

Se poate ataşa un microfon special via Media Mod sau un Pro 3.5 Mic Adapter, vândute separat. Vor exista şi alte Mods-uri pe viitor. Terminalul dispune de un ecran de control de 1.4 inch în zona frontală (color) şi un ecran principal de 2.27 inch. Există şi o funcţie de webcam cu Live Stream, dar şi funcţie TimeWarp 3.0 Video şi un nou mod Super Photo+ HDR pentru fotografii. Există şi un nou obiectiv ultra wide, un Max Lens Mod, cu care unghiul de vizualizare poate ajunge la 155 de grade, pentru a cuprinde cât mai mult în cadru. Un soi de fisheye poate.

Ca şi la GoPro Hero 8 Black avem accesorii ca Media Mod, Light Mod şi Display Mod, dar ele nu sunt compatibile cu camerele mai vechi. Şi bateriile vor fi diferite la Hero 9 faţă de Hero 8. Protecţia lentilei se poate înlocui şi există şi filtre ND, plus altele.

HERO 9 costă în jur de 2399 lei. Există şi varianta achiziţionării unui abonament la GoPro Plus pe un an, serviciul de cloud al companiei, care scade preţul la 1841 lei.

Visits: 48