Huawei anunta lansarea oficiala a sistemului de operare EMUI 11

In urma cu putin timp, Huawei a anuntat lansarea oficiala a noului sistem de operare EMUI 11. Noua versiune a fost prezentata in cadrul evenimentului Huawei Developer Conference 2020, de presedintele Departamentului Software, Wang Chenglu. Acesta a prezentat functiile principale ale sistemului, noul design UX bazat pe factorul uman, securitate, confidentialitate si o experienta noua imbunatatita. EMUI 11 ofera acum posibilitatea utilizatorilor sa-si personalizeze ecranul terminalului cu functia Always-On Display (AOD). Functia AOD beneficiaza de ajutorul unui algoritm inteligent care ajusteaza automat culoarea, in functie de imaginea de fundal. Animatiile sistemului de operare, tranzitiile, au fost reduse pentru o experienta cat mai placuta.

Functiile MeeTime si Multi-Screen Collaboration, vor fi prezente in continuare pe EMUI. Tehnologiile sunt foarte benefice pentru virtualizarea si distribuirea functiilor intre dispozitive. Astfel, utilizatorii nu mai depind de limitarile hardware, fara niciun compromis. Sa incepem cu Multi-Screen Collaboration care suporta acum pana la trei ferestre active. O functie foarte utilia inclusiv pentru elevi, in timpul orelor sustinute in mediul online. Spre exemplu, poti folosi o fereastra pentru vizionarea cursului online, a doua pentru aplicatia de notite si cea de-a treia fereastra pentru canalul de comunicare. Aceasta sinergie functioneaza foarte bine intre dispozitivele compatibile; drept exemplu, poti utiliza camera tabletei pe post de camera web.

EMUI 11 a primit o atentie sporita in jurul functiilor de confidentialitate. Atunci cand utilizatorii transfera date, pot elimina cu usurinta din fisier datele personale sensibile precum ora, locatia si detaliile dispozitivului. In timpul prezentarii, producatorul a anuntat si programul EMUI 11 beta. Mai multe informatii alaturi de lista dispozitivelor compatibile, poate fi accesata direct de aici.

EMUI Beta program

Visits: 41