YouTube prezinta Shorts – Versiunea lui TikTok oferita de Google

YouTube se alatura tendintelor actuale, incercand sa concureze cu giganti precum TikTok. Compania a prezentat recent o versiune beta a aplicatiei, unde a fost introdus Shorts. Filmulete foarte scurte, populare in stilul aplicatiei dezvoltata de catre ByteDance. Nu este prima copie, Instagram are deja Reels care imita perfect functionalitatile de baza. Sa analizam putin YouTube Shorts si ce poate sa faca mai exact. Ei bine, videoclipurile in programul beta sunt limitate la 15 secunde, in comparatie cu TikTok care iti permite 60 de secunde. Poti adauga muzica de fundal dintr-o librarie uriasa, modifica viteza si programa clipul/montajul foarte rapid. Nimic iesit din comun, in comparatie cu TikTok.

Daca TikTok nu m-a convins din pricina continutului plictisitor, sunt sigur ca nu o sa ma ating nici de sectiunea implementata pe YouTube. Nu ma intrebati, chiar nu m-a prins „valul”. Singurul aspect pe care il apreciez si mi se pare super interesant, este algoritmul foarte eficient din spate. TikTok a prezentat recent traficul urias, care insuma peste 50 de milioane de utilizatori zilnic.

Daca sunteti totusi interesati de noua sectiunea care urmeaza sa fie implementata, beta-ul este disponibil momentan in India. Intr-un timp scurt va fi introdus treptat si in restul tarilor.

YouTube

Visits: 55