Dacia Grand Duster 2022 primeşte noi randări, care aduc cu Renault Koleos

Dacia ar lucra la un nou SUV, aşa zisul Dacia Grand Duster 2022, care a primit randări de la un designer entuziast, pe numele său Kleber Silva. Se zvoneşte că Dacia lucrează la un al doilea SUV, care să fie mai mare decât Duster şi care să etaleze trăsături de design specifice segmentului crossover.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Văzusem deja fotografii spion, dar era o caroserie falsă, bine acoperită. Acum avem randări concept pentru noile modele Sandero şi Logan. Pe noi ne interesează Dacia Grand Duster 2022, al doilea SUV din gama sa, care va fi mai mare decât Duster şi va aduce 7 locuri la interior. Kleber Silva a folosit elemente estetice de la modelele Sandero şi Logan, iar rezultatul este… masiv. Scăpări trecute menţionează o lungime impresionantă de 4.5 metri pentru noul venit, care ar putea înlocui Lodgy în gama Dacia şi va avea parte de nouă platforma CMF-B.

Pe această platformă au fost dezvoltate şi modelele Renault Clio, Nissan Juke, dar şi noile unităţi Sandero, Sandero Stepway şi Logan. A se remarca şi farurile în formă de “Y” şi aflăm că vom primi şi frânare autonomă de urgenţă şi alte dotări de top. E clar faptul că randarea lui Kleber e inspirată de la un Renault Koleos, dar arată mai bine decât Lodgy la prima vedere. Cea mai probabilă motorizare pentru o maşină de o asemenea anvergură este una TCe turbo cu 4 cilindri TCe, un design Renault-Mercedes găsit şi pe A-Class W177.

Posibil ca acest Grand Duster să ia locul lui Lodgy, dar asta de abia în 2021, în prima parte a anului. Duster-ul e unul dintre cele mai ieftine SUV-uri din Europa şi se vinde ca pâinea caldă. Va primi cu siguranţă un nou design la anul, preluat de la noile modele din gama, inclusiv Logan. Nu uitaţi că recent Dacia a dezvăluit imagini în premieră cu Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway, tot cu facelift.

Visits: 32