Samsung prezintă noile SSD-uri 980 PRO cu performanţe de top la gaming şi aplicaţii high end pe PC

Samsung a prezentat în această săptămână primul său SSD PCie 4.0 NVMe, modelul 980 PRO. Acest Samsung 980 PRO este gândit pentru profesionişti şi utilizatorii care vor performanţe de top pe PC-uri de gaming, staţii de lucru şi console de jocuri. Dacă nu mă înşel un model derivat din acest SSD se va regăsi şi pe PlayStation 5.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Produsul a fost optimizat pentru a gestiona aplicaţii cu un volum masiv de date, iar 980 PRO este ideal pentru utilizatorii şi profesioniştii care lucrează cu conţinuturi 4K, sau chiar 8K. E util şi pentru cei care testează jocuri cu grafică pe Ultra şi fac şi streaming simultan. Componentele cheie, precum controllerul Elpis personalizat, V-NAND şi DRAM sunt realizate intern pentru a oferi întregul potenţial al PCIe 4.0. Astfel, 980 PRO poate oferi viteze secvenţiale de citire şi scriere de până la 1000 K IOPS, devenind astfel de două ori mai rapid decât modelele de SSD-uri PCIe 3.0 şi de până la 12.7 or mai rapide decât SSD-urile SATA.

Pe lângă performanţa de top, 980 PRO aduce şi soluţii de control termic, pentru o fiabilitate sporită. În vreme ce majoritatea SSD-urilor de azi folosesc radiatoare externe din cupru pentru a împrăştia căldura, acest model se bazează pe un strat de nichel pe controller, dar şi o etichetă ce împrăştie căldura. Ea se află pe spatele SSD-ului şi oferă un management termic mai eficient. Aceste funcţii inovatoare de disipare a căldurii permit unităţii să îşi menţină un design compact şi subţire M.2.

Samsung pune la bătaie şi tehnologia Dynamic Thermal Guard, care asigură păstrarea temperaturii unităţii la nivel optim, reducând fluctuaţiile de performanţă. SSD 980 PRO vine în variante de la 250 la 500 GB şi 1 TB. Va fi disponibil în aceste variante din luna curentă, iar până la final de an vine şi un model de 2 TB.

Visits: 34