Amazon Luna este un nou serviciu de cloud gaming care se ia de piept cu Stadia

Amazon a ţinut evenimentul său de toamnă în ultimele ore şi a anunţat o serie de gadgeturi şi servicii noi. Iese în evidenţă Amazon Luna, un serviciu de cloud gaming care se vrea a fi rival Google Stadia. Miezul acestei experienţe este un controller, un Luna Controller care se conectează direct la cloud, alături de un parteneriat cu Ubisoft şi Twitch.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Veţi putea să vă jucaţi prin Amazon Luna pe Fire TV, computere şi telefoane. Amazon promite peste 100 de jocuri în Early Access, dar şi peste 50 de jocuri pentru canalul Luna+. În canalul Ubisoft mai apar alte 50+ jocuri. Luna va folosi servere custom AWS de la Amazon dedicate înlocuirii de download-uri şi actualizări individuale. Pentru a te juca fără lag şi fără probleme ai nevoie de minim 10 Mbps sau 35 Mbps dacă ai pretenţia de grafică 4K. Controllerul Luna se conectează direct la cloud şi are multiple antene, astfel încât să nu le acoperi cu mâna.

Pentru a minimiza latenţa controllerul se conectează direct la serverele Amazon şi nu face pairing la vreun adaptor sau dispozitiv. Amazon a făcut teste şi a tăiat 17-30 milisecunde de latenţă între PC, Fire TV şi Mac. E şi mai uşor să faci trecerea între ecrane, de vreme ce nu te mai îngrijorezi cu cine ai asociat controllerul. Evident avem şi integrare Alexa şi există şi suport pentru tastatură şi mouse. Puteţi şi conecta un controller de PlayStation 4 sau Xbox One pentru a vă juca.

Printre jocurile disponibile în primul val se numără Residen Evil 7, Control, A Plague Tale: Innocence, The Surge 2, GRID, ABZU şi Brothers: A Tale of Two Sons. Abonaţii Luna+ vor putea să se joace pe două terminale simultan, cu grafică până la 4K 60 FPS. Ubisoft a promis că va aduce titluri AAA pe platformă, inclusiv Far Cry 6 şi Assassin’s Creed Valhalla. Twitch va fi la o apăsare de buton distanţă, iar Amazon îţi va oferi şi posibilitatea de a porni un joc direct din stream-ul Twitch pe care îl priveşti.

Amazon nu neglijează utilizatorii de iPhone şi iPad şi aplicaţia Luna vine şi acolo. Puteţi solicita acces de azi, iar serviciul va costa 5.99 dolari pe lună, în vreme ce Luna Controller este 49.99 dolari în perioada early access.

Visits: 58