Computerele Apple echipate cu cipul T2 vor putea rula continut 4K HDR pe Netflix

Apple a prezentat pentru prima data macOS Big Sur in cadrul evenimentului WWDC anul acesta. Sistemul de operare ar urma sa devina disponibil pentru majoritatea utilizatorilor de Mac-uri, intr-o perioada relativ scurta de timp. Acest update major, vine la pachet si cu o serie de schimbari bune sau mai putin placute. Pentru inceput, compania a incercat sa aduca schimbari majore asupra modului de functionare al ecosistemului. Practic, aplicatiile dezvoltate pentru platforma iOS, vor putea rula si pe laptop-uri/computere care ruleaza noua versiune de macOS.

Cel de-al doilea update major este legat de posibilitatea redarii continutului HDR de pe Netflix in macOS Big Sur. Din pacate, doar sistemele/laptopurile echipate cu cipul de securitate T2 vor putea rula streamul Netflix in rezolutie 4K cu HDR. Aceasta schimbare a fost zarita intr-un document Netflix din centrul de ajutor. In lista de specificatii hardware pentru dispozitivele compatibile, era mentionat anul minim de fabricatie al masinariei (2018) si prezenta cipului T2 la bord.

In acest prag, nu suntem siguri de ce Mac-urile au nevoie de cipul respectiv pentru redarea continului in formatul 4K HDR pe Netflix. Este putin ciudat deoarece pe Windows, poti rula continut HDR fara nicio problema daca deti un procesor din a saptea generatie sau o placa video dedicata. Daca doriti sa aflati mai multe, lista cu produsele Apple compatibile poate fi consultata aici. O sa presupun doar ca Netflix isi doreste ca utilizatorii sa experimenteze continut la o calitate foarte inalta si atat. Voi  ce parere aveti despre noua schimbare?

Visits: 15