Windows 10 iti va monitoriza SSD-ul NVMe pentru a preveni erorile

Cei inscrisi in programul Windows Insider au avut parte de ceva activitate din partea Microsoft in ultima vreme. In ultimul update venit prin cadrul acestui program, utilizatorii au sansa sa testeze o caracteristica foarte interesanta in Windows 10 Build 20226. Se pare ca Microsoft a introdus un sistem care iti monitorizeaza SSD-ul NVMe pentru a-ti proteja datele in cazul in care mediul de stocare prezinta semne de deteriorare.

Dar pentru cine este oare creata aceasta caracteristica? Microsoft are un punct de vedere valid atunci cand spune ca recuperarea datelor este foarte costisitoare. Dar toata aceasta monitorizarea a datelor de catre Windows 10 poate ridica semne de intrebare. Personal, n-au decat sa-mi ia datele si sa le puna linistiti pe unde vor, insa nu toti oamenii au in PC-ul personal doar jocuri si cateva conturi protejate oricum cu 2-Step. Dar ce se intampla cu datele importante pe care unii oameni le stocheaza? Ei bine, asta este o intrebare la care nu avem inca un raspuns clar.

Windows 10 Drive Health

In plus, monitorizarea sanatatii unui SSD este deja facuta de softuri create de dezvoltatorul acestor medii de stocare. Plus ca exista unelte precum Crystal Disk Info care fac asta in mod universal, astfel poti vedea temperatura si sanatatea SSD-ului/HDD-ului tau si chiar sa urmaresti daca si ce probleme prezinta acestea. Asadar, nu se stie cat de necesara este verificarea din partea Windows 10; mai ales nu dupa ce sistemul de operare a mai avut deja bug-uri care cauzau deterioarea SSD-urilor.

Noua caracteristica va fi introdusa intr-un update de Windows 10, insa trebuie sa treaca prima oara de testele din programul Insider. Oricum ar fi, daca este o veste rea o sa avem cu siguranta si un mod de a o dezactiva.

Visits: 58