Pe vreme de pandemie, teatrul se muta in realitatea virtuala

Unul dintre cele mai afectate domenii in urma pandemiei este cel artistic. De la concerte, la piese de teatru si alte desfasurari artistice cu public nu mai sunt posibile momentan. Din fericire, tehnologia sare in ajutorul artistilor si cu ajutorul acesteia piesele de teatru fac acum trecerea in realitatea virtuala. „Zbor deasupra unui cuib de cuci” in regia lui Eugen Gyemant este primul proiect VR360 al Teatrului Andrei Muresanu din Sfantu Gheorghe. Aceasta piesa este prima fuziune dintre tehnologiile imersive si arta teatrala, cu scopuld de a transpune spectatorul in centrul actiunii din confortul si siguranta casei sale.

Teatrul VR360 presupune vizionarea unui spectacol de teatru cu ajutorul unei casti VR. In acest fel, specatatorul este transpus in realitatea virtuala, direct in inima povestii. Ai ocazia sa urmaresti jocul actoricesc din prisma unui personaj, sau chiar din perspectiva altui actor, traind la intensitate maxima experienta.

Desi realitatea virtuala ne poate duce cu gandul la jocuri, sfera de aplicabilitate este deosebit de vasta si imaginatia este singura limita. In mod general, experientele 360 sunt denumite VR, insa ele nu sunt acelasi lucru. Chiar daca aceste experiente sunt redate cu ajutorul ochelarilor VR, acestea pot fi vizionate si prin metode clasice precum scroll-ul de la mouse. Cand te afli intr-un video 360 poti privi in jurul tau, devenind astfel parte din poveste.

Cum puteti experimenta teatrul in realitatea virtuala?

„Zbor deasupra unui cuib de cuci” este primul proiect VR360 pe care echipa de la Teatrul Andrei Muresanu l-a realizat alaturi de partenerii sai: Augmented Space Agency, Loop Virtual Reality Solutions si Popas Productions. Piesa este segmentata in episoade si va putea fi redata pe orice casca VR prin accesarea platformei www.teatruvr.ro si achitarea taxei aferente vizionarii acesteia.

In plus, Teatrul Andrei Muresanu va pune in vanzare un pachet complet care contine urmatoarele:

  • 1x Casca VR E-boda – care intra in posesia cumparatorului si poate fi utilizata si in alte tipuri de experiente VR;
  • 1x Cod promotional – cu ajutorul acestui cod vei putea urmari piesa de teatru;
  • 1x Ghid complet de utilizare – acest ghid contine toate indicatiile tehnice si recomandari privind modul in care poti trai la maxim experienta din realitatea virtuala.

Prin intermediul acestui proiect, Teatrul Andrei Muresanu devine unul dintre primele teatre din lume care se deschide spre digitalizare, alaturi de proiecte precum Cirque du Soleil si nu numai.

Visits: 50