iPhone 13 ar putea reintroduce senzorul de amprenta

In 2021, iPhone 13 va vedea lumina zilei. Iar din moment ce situatia actuala creeaza vremuri incerte, cerintele de pe piata tehnologiei fluctueaza. Stim ca poate fi un detaliu nesemnificativ, dar tot mai multi utilizatori prefera sa foloseasca senzorul de amprenta pentru deblocarea telefonului. De ce asta si nu recunoasterea faciala? Pentru ca recunoasterea faciala tinde sa fie impiedicata de catre mastile de protectie.

La momentul actual, iPhone 12 este a patra generatie de iPhone care foloseste recunoasterea faciala. La capatul opus, iPhone SE (2020) a ramas cam singurul model care mai suporta deblocarea prin amprenta.

Comunitatea de pe Internet nu a stat degeaba. Potrivit utilizatorilor Twitter @L0vetodream si Jon Prosser, ne-am putea astepta la o versiune imbunatatita a senzorului de amprente pentru iPhone 13 in 2021. Iar daca acestia au dreptate, viitoarele modele produse de Apple ne vor scapa de butonul de „Home”, prin introducerea deblocarii cu amprenta, unde senzorul este plasat sub display.

Postarile de pe Twitter ale celor doi leakeri, cunoscuti pentru secretele Apple dezvaluite, sunt destul de criptice. Ca o paranteza, am aflat ca termenul „MESA” se refera la senzorul de amprenta, iar „uts” este prescurtarea pentru „under the screen”.

Dupa cum indica Tweet-ul lui Prosser, sansele ca iPhone 13 sa beneficieze de senzor de amprenta incorporat in display sunt cat de cat incurajatoare pentru cei care folosesc cu precadere aceasta metoda de deblocare.

Umbla vorba ca un senzor in-display nu este la fel de rapid si fiabil ca unul standard, regasit pe spatele telefonului, dar Apple sunt determinati sa faca imbunatatiri.

iPhone 13 ar avea un potential semnificativ in ceea ce priveste setarile biometrice de securitate si utilizarea lor eficienta chiar ar putea depinde intr-o oarecare masura si de constructia modelului si de amplasamentul butoanelor.

Visits: 47