Windows 10 – Ce este nou in actualizarea din Octombrie 2020?

Microsoft a lansat actualizarea Octombrie 2020 pentru Windows 10. Noul update nu este unul foarte mare, insa aduce cateva imbunatatiri, mai ales pe partea de design. Asadar avem parte de cateva schimbari la meniul de Start, meniul ALT + TAB si un nou build de Microsoft Edge.

Cea mai mare schimbare adusa de noul update este meniul de Start. De acum iconitele nu vor mai avea un background colorat, acesta fiind inlocuit de un patrat transparent. Asta nu schimba cu nimic functionalitatea meniului de Start, insa face iconitele sa iasa mai mult in evidenta pentru a fi mai usor de deosebit. Alta schimbare adusa de noua actualizare de Windows 10 este modul in care se comporta combinatia de taste ALT + TAB. Pana acum navigai printre ferestrele deschise, insa odata cu aditia noului Microsoft Edge vei putea nagiva si printre diferitele pagini deschise. Aceasta schimbare imi pare putin inutila, mai ales ca poti naviga printre pagini cu Shift + tastele numerice, dar poate unii o vor gasi folositoare.

Windows 10 Octombrie 2020

O schimbare cu adevarat interesanta insa este dedicata celor cu monitoare cu rata mare de refresh. Pana acum, pentru a schimba rata de refresh a monitorului direct din Windows 10, trebuia sa navighezi printr-un adevarat labirint. Odata cu noul update, tot procesul este mult mai simplu: un simplu click-dreapta pe desktop, Display Settings si mai apoi Advanced Display Settings. De acolo vei avea un meniu care iti permite sa alegi rata de reimprospatare a ecranului.

Acestea sunt in mare, cele mai importante schimbari pe care Windows 10 Octombrie 2020 le aduce pentru utilizatorii sai. Chiar daca noua actualizare este disponibila incepand de astazi, unii utilizatori nu vor putea sa o descarce inca. Microsoft va da drumul la update-uri gradual pentru a se asigura ca acestea nu cauzeaza probleme.

Visits: 33