Dacia lansează Duster Pick-up, cu preţul de 22.500 de euro

Săptămâna şi lansarea pentru Dacia, care după ce a anunţat modelul electric Spring săptămâna trecută, acum vine cu un pickup. E vorba despre Duster Pick-Up, care ar urma să coste 22.500 de euro. Acest model are o benă de 1.65 metri lungime şi sarcină utilă de până la 500 de kilograme. Motorul este un dCi de 115 cai putere.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Maşina este dezvoltată alături de carosierul Romturingia, iar noul Duster este derivat din celebrul 4×4 de serie, apreciat şi best seller în Europa. Varianta Pick-Up vine cu un oblon al benei realizat din material compozit, pe o structură metalică. Are un sistem simplu şi practic de acţionare şi aduce la pachet un design al hayonului inspirat de modelul original, integrând totuşi în zona de sus un al treilea stop. Aşa cum am menţionat în intro, primim o motorizare Blue dCI de 115 cai putere, iar cuplul maxim este de 260 Nm la 2000 de rot/min.

Maşina se descurcă şi pe teren dificil, dar şi pe drum întins, oferind un consum de 5.02 litri la sută de kilometri (urban) şi ajungând la 4.93 litri în ciclu mixt. Varianta aceasta de Duster vine cu jante din aliaj de 16 ţoli şi adoptă toate elementele de siguranţă ale modelului clasic, inclusiv airbag-uri frontale şi laterale (şofer şi pasager), ABS cu repartitor electronic, ESP şi funcţie anti patinaj. Există şi un sistem de asistenţă la demarare şi coborâre din pantă.

Precomenzile au început deja de pe 22 octombrie. Mai multe detalii aflaţi de aici.

Visits: 59