Tabla digitală interactivă de la Samsung prezintă potențial pentru școala online

Tabla digitală interactivă de la Samsung prezintă potențial pentru școala online

Odată cu noile reglementări și schimbările bruște ce au loc în învățământ, sistemul mixt prin care o parte dintre elevi participă la ore de acasă, iar alții în clase alături de profesor, se poate dovedi destul de confuz.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Din păcate, tot mai multe școli adoptă sistemul online și în țara noastră, elevii încearcând să învețe de acasă prin intermediul tabletelor, laptop-urilor sau chiar telefoanelor. Companiile au încercat să ajute și au creat într-un timp foarte scurt soluții. Un astfel de dispozitiv a lansat și Samsung. Un ecran interactiv de 85 de inch vrând să ne convingă că acesta poate reduce decalajul dintre elevii din clasă și cei de acasă.

Este de fapt o tablă digitală interactivă, care se poate conecta la internet și proiecta tot ce este afișat pe aceasta prin intermediul platformelor de învățământ online. Scopul dispozitivului este să aducă elevii mai aproape de o experiență familiară, cu care sunt obișnuiți.

Această tablă interactivă este doar o versiune mai mare a tablelor digitale Flip 2, deja existente în portofoliul companiei. În acest caz, însă, dimensiunea de 85 inch este similară cu o tablă clasică regăsită în sălile de clasă. În comparație cu modelul de 55, respectiv 65 de inch, poate fi folosită simultan de 4 persoane în același timp.

Specificații și disponibilitate

Tabla digitală integrează cu ecran tactil cu rezoluție 4K, oferă suport pentru utilizarea a 4 stylus-uri simultan și multi-touch de până la 20 de degete. De asemenea, pe partea de porturi, dispune de 2x HDMI pentru conectarea facilă a mai multe dispozitive simultan.

Din păcate, Samsung nu a anunțat prețul oficial pentru această tablă interactivă. Flip 2 de 65 de inch costă 2600 dolari, iar televizoarele de 85 inch se vând cu un preț estimativ de 1800 dolari. Astfel, este posibil ca dispozitivul să aibă un preț cuprins între cele două. Lăsând la o parte prețul, tabla interactivă prezintă potențial. Ar fi utilă pentru multe școli și chiar universități la momentul actual și nu numai. Rămâne de văzut dacă Samsung o va lansa și pe plan local, dar și dacă școlile din România vor implementa astfel de soluții în viitor.

Visits: 47