Tehnologia MagSafe implementată pe iPhone 12 funcționează și pe dispozitive mai vechi, însă nu așa cum ne-am aștepta

Tehnologia MagSafe implementată pe iPhone 12 funcționează și pe dispozitive mai vechi, însă nu așa cum ne-am aștepta

Odată cu lansarea noului lineup iPhone 12, Apple a prezentat un nou tip de încărcător MagSafe, pentru încărcarea la maximum 15W a noilor dispozitive.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Încărcătorul poate fi utilizat și pe modelele mai vechi ale producătorului ce suportă încărcarea Qi. Acest lucru însă, nu este recomandat, iar astăzi vedem de ce prin intermediul unui test realizat de MacRumors. Operațiunea a fost realizată pe iPhone XS Max, bateria a fost descărcată până la 1%, apoi a fost trecut în modul avion și pus la încărcat prin intermediul MagSafe timp de jumătate de oră. Această operațiune a fost repetată de două ori pentru rezultate cât mai exacte.

În primul test, telefonul afișa un procent al bateriei de 13%, în 30 de minute de încărcare MagSafe. În cel de al doilea test, telefonul a ajungând la un procent de doar 14%, în aceleași condiții.

MacRumors a declarat: “Am testat o mulțime de încărcătoare wireless bazate pe Qi și nu am văzut niciodată viteze de încărcare la 7,5 W atât de lente. Pentru referință, un încărcător de 7,5 W poate încărca un iPhone cu aproximativ 25% într-o jumătate de oră.”

Site-ul a mai testat încărcarea și cu un alt încărcător wireless de la Belkin, standard de 7.5W, obținând 26% în doar 30 de minute. Astfel, nu recomandă achiziționarea unui încărcător MagSafe pentru un model mai vechi de telefon. Acesta va funcționa bine însă cu ‌iPhone 12, deși nu este la fel de rapid ca încărcarea prin cablu la 20W. Un încărcător de 20W permite încărcarea rapidă, iar noile modelele ‌iPhone 12‌ pot obține până la 50% în doar jumătate de oră.

Visits: 34