Samsung lanseaza o aplicatie pentru recuperarea dispozitivelor Galaxy pierdute

Pentru consumatorul de rand, cel mai mare cosmar este pierderea iubitului telefon. Ca sa previna genul asta de neplaceri, Samsung s-au gandit sa implementeze SmartThings Find, un serviciu cu ajutorul caruia iti poti localiza dispozitivele Galaxy pierdute: telefon, tableta, smartwatch sau casti.

SmartThings Find este de acum disponibil global pe toate dispozitivele Galaxy, dupa ce a fost testat de 6 milioane de utilizatori din SUA, Coreea de Sud si UK pe o perioada de doua luni.

Un update pentru sistemele de operare ale modelelor Galaxy va fi lansat ca sa optimizeze aceasta functie. Telefoanele si tabletele cu Android 8 sau mai nou si Galaxy Watch-urile cu Tizen 5.5 sau mai nou vor avea actualizarea. Nu vor fi uitate nici castile Galaxy Buds Plus si Galaxy Buds Live wireless.

Ca sa poti utiliza SmartThings Find, trebuie doar sa te inregistrezi pe aplicatie si sa urmezi pasii. Pentru localizarea device-urilor, SmartThings Find utilizeaza tehnologiile Bluetooth Low Energy (BLE) si ultra-wideband (UWB).

Procedura se desfasoara in felul urmator: daca un device este offline mai mult de 30 de minute, acesta va emite un semnal BLE care este receptionat de alte dispozitive. Important este sa confirmi prin SmartThings Find faptul ca ti-ai pierdut dispozitivul. Daca procedezi astfel, semnalul va fi receptionat de dispozitivele Galaxy din apropiere. In momentul in care unul sau mai multe telefoane/tablete Galaxy se inroleaza intru ajutorarea pagubitului, vor trimite alarma catre serverul Samsung. La randul sau, serverul iti fa trimite o notificare in eventualitatea in care se localizeaza obiectul pierdut.

Cand incepi sa te apropii de device-ul pierdut, ai doua optiuni. Poti sa-l setezi sa emita o alarma sau il poti cauta prin functia AR nearby, care coloreaza display-ul in nuante din ce in ce mai intense pe masura ce te apropii de ceea ce ai pierdut.

Samsung Galaxy

Samsung mentioneaza si ca datele utilizatorului sunt criptate si protejate, astfel incat informatiile despre locatie nu sunt disponibile nimanui, in afara de posesor.

Compania are in plan sa extinda serviciul si pe alte produse, nu doar device-urile Galaxy. SmartThings Find ajuta la recuperarea dispozitivelor chiar si atunci cand acestea sunt offline, similar cu aplicatia Find My App pentru iOS.

Visits: 70