Disney Plus atinge 73 de milioane de abonati, depasind Apple TV Plus

Cu siguranta un an foarte bun pentru activitati in casa. Si cu siguranta un profit maricel pentru serviciile de streaming. Disney Plus a reusit sa se mentina la suprafata in conditiile in care exista de foarte putina vreme iar parcurile tematice si lansarile la cinema nu prea au mai avut mare succes pe timp de pandemie.

Chiar daca duce lipsa de, sa zicem, cei 200 de milioane de abonati Netflix, Disney Plus depaseste numarul de abonati Apple TV Plus. Daca serviciul de la Apple se bucura de 40 de milioane de abonati, Mickey Mouse a reusit sa atraga nu mai putin de 73 de milioane.

Pentru un serviciu de streaming atat de tinerel si cu decalaje in lansarea de seriale mult asteptate, Disney Plus face o treaba buna, oricum. Asta si multumita audientei atrase iremediabil de micul Yoda in cel de-al doilea sezon din The Mandalorian. Iar numerele probabil ca ar fi fost mai mari daca seriale precum WandaVision sau The Falcon and The Winter Soldier ar fi (fost) lansate la timp.

Statisticile ar putea omite un mic truc al Apple

Apple TV ar putea sa recupereze, insa nu neaparat foarte curand. Chiar daca acesta are in lista sa multe productii interesante, tot nu se compara cu un numar mare de exclusives pentru Netflix si Disney Plus. Mai mult, acei 40 de milioane de abonati ar putea sa fie numarati „in plus”, avand in vedere posibilul plan al Apple de a oferi noilor cumparatori de dispozitive iOS gratuitate la Apple TV timp de un an.

Apple TV

Observam o fluctuatie evidenta a profiturilor si a continuturilor serviciilor de streaming. Fiindca 2020 este un an destul de problematic, multa lume se bazeaza pe munca si pe entertainment-ul de acasa. Asta implica noi strategii din partea companiilor si/sau o serie de inovatii care sa acopere si necesitatile consumatorului si sa aduca profituri pentru companii.

Visits: 51