Bucharest Gaming Week a început: evenimentul numărul 1 de gaming din România are loc online în acest an

Astăzi a debutat evenimentul Bucharest Gaming Week, ediţia 2020, iar acesta este cel mai mare eveniment dedicat industriei jocurilor video din România. În 2020 se desfăşoară exclusiv online, în contextul pandemiei de Coronavirus. Avem detalii despre conferinţe şi evenimentele conexe, care au loc între 16 şi 22 noiembrie.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aceasta este a patra ediţie de Bucharest Gaming Week şi are loc pe site-ul dedicat www.bucharestgamingweek.ro, iar accestul este gratuit. Pe parcursul unei săptămâni, pasionaţii de gaming din ROmânia vor putea participa ladiscutii despre impactul jocurilor asupra societăţii, iar în weekend se vor putea întâlni cu creatorii de conţinut preferaţi cu care se vor putea juca cele mai populare jocuri. În general BGW este şi o ocazie pentru că producătorii de jocuri de la noi să îşi expună cele mai noi creaţii.

[embedded content]

Evenimentul central BGW 2020 va avea loc în weekend-ul 21-22 noiembrie. Iată alte câteva evenimente interesante din cadrul acestei ediţii:

Franţa Patria Gamerilor: webinar desfăşurat pe 17 noiembrie de la ora 18:00 şi prezentat de către Institutul Francez din România. Este dedicat promovării expertizei franceze în învăţământul superior în zona jocurilor video. Discuţia se va putea urmări pe pagina de Facebook a Institutului Francez

Utilizarea jocurilor video în România: are loc pe 19 noiembrie şi este o dezbatere care analizează studiul recent lansat despre relaţia romanilor cu jocurile video. Studiul este realizat de către RGDA (Asociaţia Dezvoltatorilor Romani de Jocuri Video) şi arată că 7.9 milioane de romani se joacă pe telefoane, PC, consoel sau tablete. La discuţie participa Matei Psatta, specialist social media şi cofondator al TPS Engage, Tudor Rohozneanu de la Vodafone România, Cosmin Baba, creative director de la V8 Interactive şi Ana-Maria Ghiurca, Online Marketing Manager al BCR.

Discuţia începe la ora 17:00 pe pagina de Facebook RGDA/Buchares Gaming Week

Panel-ul “Women în Gaming”: Tot joi de la ora 18:00 studioul dezvoltator de jocuri Amber lansează o discuţie despre rolul femeilor în industria de gaming

Panel-ul “Relaţia copiilor cu jocurile video”: condus de psihologic Yolanda Cretescu îi invită pe părinţi la o dezbatere sinceră despre ce înseamnă o relaţie sănătoasă între cei mici şi jocuri. Are loc vineri, 20 noiembrie de la 19:30.

Evenimentul din weekend include 3 scene: Main Stage, Esports Stage şi New Games Stage, unde au loc competiţii de eSports, turnee organizate de către creatori de conţinut şi multe altele.

Visits: 49