Hackeri din Rusia si Coreea de Nord au atacat creatorii vaccinurilor impotriva COVID-19

Microsoft a anuntat intr-o postare recenta ca mai multi hackeri din Rusia si Coreea de Nord au atacat sistemele unor companii care lucreaza in mod activ la dezvoltarea unui vaccin impotriva COVID-19. Atacurile au vizat sapte companii farmaceutice si centre de cercetare din Statele Unite, Canada, Franta, India si Coreea de Sud.

Printre tinte s-au numarat si companii ale caror vaccinuri impotriva COVID-19 se afla in dezvoltare. Microsoft nu a dat numele companiilor afectate si nici nu stim care a fost scopul atacurilor. Stim insa ca au anuntat organizatiile si le-au oferit ajutorul celor care au fost afectati. Conform celor de la Microsoft, majoritatea atacurilor au fost blocate de sistemele de protectie ale companiilor vizate.

Hackerii au folosit diverse metode pentru aceste atacuri. De la incercari de a fura datele de logare pana la atacuri de tip pishing in care se dadeau drept angajatori din domeniu si reprezentanti ai World Health Organization.

Cat despre vaccinul in sine, cercetatorii de la Pfizer si BioNTech au anuntat ca au o solutie cu o eficienta de 90%. In acelasi timp, un alt vaccin impotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna va fi dezvaluit in curand. Vestile par a fi optimiste, iar daca totul merge bine, cred ca in maxim doi ani vom putea reveni cu pasi timizi la ceea ce era candva o normalitate. Pana atunci, protejati-va si aveti grija de cei din jur!

Visits: 33