Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway sunt disponibile oficial în România; Iată ce dotări aduc noile automobile Dacia

Dacia Sandero
Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway sunt disponibile oficial în România; Iată ce dotări aduc noile automobile Dacia

După cum știți, Dacia a dezvăluit în acest an cele trei noi modele de automobile: Logan, Sandero și Sandero Stepway. De asemenea, acum câteva zile au fost dezvăluite și prețurile oficiale pentru noua gamă de autoturisme Dacia. Aflăm astăzi noi detalii despre dotările și configurațiile acestora.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Prezentate în premieră la Paris, noile Sandero, Logan și Sandero Stepway au ajuns acum în rețeaua națională. Prin intermediul Profit.ro aflăm că acestea sunt disponibile chiar acum pentru comenzi, la dealerii autorizați. Totodată, mașinile au fost puse la dispoziția presei pentru primele teste pe șosea, iar livrările urmează să înceapă curând.

Design

Echipa de design a fost condusă de Laurens van den Acker, care a reușit să păstreze linia de design a generației anterioare. Avem acum faruri LED în forma literei “Y” și se observă o mai mare atenție la detalii.

Sandero Stepway iese în evidență, dispunând de mai multe elemente de design, iar prețul rămâne factorul decisiv în achiziție, fiind cel mai scump model. Pe lângă protecțiile de plastic ale pasajelor, avem garda la sol mai ridicată, capotă cu un profil diferit față de Sandero, dar și bare de portbagaj. Avem parte și de o premieră pentru Dacia: includerea trapei de plafon, opțională. De asemenea, la interior regăsim un aspect modern, cu linii de design elegante și minimaliste.

Dimensiuni

Noua Dacia Logan crește ușor în lungime, având acum 4.39 metri, iar lățimea 1.86m și 1.49 înălțime. Garda de sol în acest caz este 13.5 cm. Aflăm că inginerii au reușit să mărească capacitatea portbagajului la 528 litri. O modificare al acestui portbagaj este dispariția butonului de deschidere, acum fiind ascuns sub marginea capotei. În plus, avem acum un organizator pentru portbagaj care ne permite amplasarea obiectelor și bagajelor, pentru o siguranță crescută a acestora în timpul mersului.

Dacia Sandero are acum 4.09 metri lungime, 1.84 metri lățime și 1.49 metri înălțime. Capacitatea portbagajului este de 328 de litri în acest caz. Versiunea Sandero Stepway este mai înaltă cu 3.5 centimetri, având garda de sol mai mare, de 17.4 cm.

Multimedia și conectivitate

Cea mai ieftină variantă ar fi Media Control, un sistem multimedia simplu. Nu avem display, dar acesta poate fi controlat folosind comenzile de pe volan. Însă, avem conexiune Bluetooth, o aplicație dedicată pentru iOS și Android și un suport pentru smartphone. Astfel, telefonul devine ecranul sistemului care poate afișa inclusiv informațiile mașinii.

Multimedia

O altă variantă mai sofisticată este Media Display. Acesta este un sistem multimedia format din 4 boxe și un display de 8 inch. Include 4 boxe, conexiune Bluetooth și suport Apple Car Play și Android Auto pentru conectarea telefonului mobil. Totodată, poate afișa informații despre mașină și bineînțeles, avem comenzi pe volan.

Cel mai complex sistem disponibil este Media Nav. Acesta din urmă include și navigație, conectivitate wireless și 6 boxe audio.

Siguranță

Noile modele Dacia sunt construite pe o nouă platformă. Aceasta oferă o structură mai rigidă a caroseriei și multiple tehnologii de asistență. Astfel, automobilele se vor comporta mai bine pe șosea, în viraje, ajutate de noul sistem de suspensii. Totodată, acestea dispun de un nivel ridicat de rezistență la impact.

Avem frânare de urgență, monitorizarea unghiului mort, senzori de presiune ai ușilor și accelerometre care oferă o viteză mai mare de deschidere a airbag-urilor în caz de accident.

Frâna de siguranță rămâne însă cel mai important sistem de siguranță. Acest sistem este realizat de Continentat, multe dintre materiale fiind fabricate în România. Sistemul acționează între 7 și 170 km/h și se bazează pe un senzor aflat în partea din față a mașinii. Acesta poate detecta automat dacă un automobil se află în mișcare sau este staționat. Din păcate sistemul nu detectează pietonii sau cicliștii. La viteze reduse mașina se va opri complet, dar la viteze mari sistemul va reduce semnificativ viteza înainte de un impact iminent.

Sistemul de avertizare al unghiului mort face parte din același pachet ADAS. Acesta va fi activ între 30 si 140 km/h și se bazează pe 4 senzori cu ultrasunete. Sistemul avertizează prin intermediul unui sunet specific și a unei lumini intermitente plasată pe oglinda laterală.

Printre celelalte opțiuni standard sau opționale regăsite pe noile Dacia Logan și Sandero se află sistemul de asistență la parcare, asistență la urcare, ESP, limitator de viteză și cruise control.

Motorizare

Motorizările noilor Sandero, Logan și Stepway nu vor mai include variante diesel. Costurile ridicate pentru adaptarea lor la regulile impuse de UE și cererea tot mai scăzută pentru astfel de modele a determinat compania să să renunțe la diesel. Deocamdată avem în ofertă avem:

 • SCe 65, motor de 1.0 litri, în trei cilindri, aspirat, însoțit de o cutie în 5 trepte;
 • TCe 90 (versiune turbo a SCe 65) cu o putere de 90 CP;
 • TCe100 ECO-G (versiune versatilă și economică) acesta poate fi alimentat și cu gaz lichefiat;

Avem însă o noutate la nivelul cutiilor de viteză, acum fiind disponibilă cutia CVT, preluată de la Renault și înlocuiește vechea cutie automată. De asemenea, toate modelele au integrată tehnologia Stop&Start.

Prețuri

Prețurile noilor modele Logan, Sandero și Sandero Stepway sunt mai mari față de generațiile anterioare. Având la dispoziție noi tehnologii și fiind dezvoltate pe o nouă platformă sunt motivele principale pentru creșterea prețurilor. Astfel, versiunea de bază a Sandero este mai scumpăcu 800 de euro fața de vechiul model. Prețul pentru acest model începe de la 8.600 de euro, iar Dacia Logan poate fi comandat pentru 8.400 de euro în versiunea accesibilă. Cel mai scump model rămâne Sandero Stepway cu un preț de pornire de 12.050 de euro.

Primele livrări vor începe începe în luna decembrie, urmând să avem la dispoziție mai multe configurații și versiuni treptat, pe măsură ce acestea intră în producție. Mai jos aveți atașate și prețurile detaliate pentru fiecare versiune disponibilă.

Noul Logan

 • Access SCE 65CP – de la 8400 EUR (TVA INCLUS)
 • Essential SCE 65CP – de la 9800 EUR (TVA INCLUS)
 • Essential TCE 90CP – de la 10950 EUR (TVA INCLUS)
 • Essential Eco-G 100CP de la 11250 EUR (TVA INCLUS)
 • Comfort TCE 90CP de la 11850 EUR (TVA INCLUS)
 • Comfort TCE 90CP CVT de la 12950 EUR (TVA INCLUS)

Noul Sandero

 • Access SCE 65CP de la 8600 EUR (TVA INCLUS)
 • Essential SCE 65CP de la 9600 EUR (TVA INCLUS)
 • Essential TCE 90CP de la 10750 EUR (TVA INCLUS)
 • Essential ECO-G 100CP de la 11050 EUR (TVA INCLUS)
 • Comfort SCE 65CP de la 10700 EUR (TVA INCLUS)
 • Comfort TCE 90CP de la 11850 EUR (TVA INCLUS)
 • Comfort ECO-G 100CP de la 12150 EUR (TVA INCLUS)
 • Comfort TCE 90CP de la 12950 EUR (TVA INCLUS)

Noul Sandero Stepway

 • Essential TCE 90CP de la 12050 EUR (TVA INCLUS)
 • Essential ECO-G 100CP de la 12350 EUR (TVA INCLUS)
 • Essential TCE 90CP CVT de la 13150 EUR (TVA INCLUS)
 • Comfort TCE 90CP de la 12950 EUR (TVA INCLUS)
 • Comfort ECO-G 100CP de la 13250 EUR (TVA INCLUS)
 • Comfort TCE 90CP CVT de la 14050 EUR (TVA INCLUS)

Visits: 93