Dacia anunță că motorizarea hibridă și electrică va fi inclusă pe toate modelele lansate începând din anul 2022

Da
Dacia anunță că motorizarea hibridă și electrică va fi inclusă pe toate modelele lansate începând din anul 2022

Aflăm astăzi că Dacia anunță că toate modelele de automobile disponibile începând cu 2022 vor fi electrice sau hibride.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Conform Știrilor Pro TV, Mihai Bordeanu, director de marketing pentru Dacia în cadrul grupului Renault, a afirmat vineri că toate modelele noi începând cu 2022 vor avea și opțiunea de motorizare hibridă.

 “La asta ne gândim foarte serios, este luată în calcul atât pentru viitorul gamei, cât și pentru alte modele.”

Astfel, toate modelele noi, lansate după anul 2022 vor avea și opțiuni cu motor hibrid. Momentan, a treia generație de mașini Dacia ( Logan, Sandero și Sandero Stepway) s-au lansat cu motoare non-electrice. Aparent, costurile sunt destul de ridicate momentan, dar motoarele hibride fac parte din viitorul Dacia.

Totodată, Mihai Bordeanu a exclus posibilitatea introducerii unui model diesel pe cele trei noi modele. Astfel, acestea vor fi comercializate doar cu motorizări bazate pe benzină sau benzină și gaz lichefiat.

Acesta a adăugat: “Am studiat trendul, ce se întâmplă cu piața, ori, cererea pentru motorizările diesel e în clară descreștere pe acest segment în Europa. Răspunsul simplu este nu, nu vom avea diesel în gamă”.

După cum știți, Dacia Spring, primul model electric Dacia s-a lansat oficial pe 15 octombrie, printr-un eveniment organizat la Paris. Noul model ar urma să ajungă în România în toamna anului viitor la un preț de aproximativ 16.700 de euro.

Decizia Dacia de a lansa mașini hibrid-electrice, poate fi motiv de bucurie pentru viitorii clienți, întrucât prin intermediul subvenției de la stat și programului Rabla Plus, prețul pentru un astfel de model ajunge undeva la 7.600 de euro. După cum am scris într-un articol precedent, precomenzile pentru Dacia Spring au început în Ungaria încă de luna trecută într-un număr limitat. În România, încă mai avem de așteptat ca noul model să fie disponibil la precomandă.

Visits: 39