Aplicațiile Android vor ajunge în Windows Store; Apar detalii despre Project Latte

Aplicațiile Android vor ajunge în Windows Store; Apar detalii despre Project Latte

Scriam acum câteva zile că Microsoft plănuiește să aducă aplicațiile Android în Windows 10 (detalii aici). Deși inițial credeam că Microsoft va oferi o soluție similară “Your Phone”, disponibilă pentru utilizatorii de telefoane Samsung, pare-că compania are alte planuri. Project Latte ar urma să aducă aplicațiile Android direct în Windows Store.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Potrivit Windows Central, Project Latte va permite ca aplicațiile Android să ruleze nativ în Windows 10, cu modificări minime în codul sursă. Dezvoltatorii vor trebui doar să își adauge aplicațiile în Windows Store cu extensia MSIX. De asemenea, se presupune că Microsoft va trebui să furnizeze propriul subsistem Android pentru ca aplicațiile Android să ruleze în Windows 10.

Un detaliu important este că aplicațiile nu vor putea utiliza Serviciile Google Play. Astfel, aplicațiile care necesită API-ul Google vor trebui actualizate înainte de a fi adăugate în magazinul Microsoft. Totuși, fără servicii Google, aplicațiile s-ar putem primi notificări push. De asemenea, aplicațiile ar trebui recompilate x86, deși Microsoft s-ar putea să implementeze o metodă de emulare.

Momentan, utilizatorii Windows pot rula aplicații Android prin intermediul “Your Phone”. Din păcate, serviciul este limitat la utilizatorii cu terminale Samsung compatibile. Aceasta este o soluție decentă, însă un suport nativ, fără a fi nevoie de un model de telefon specific, ar aduce o cu totul experiență de utilizare.

Windows suportă în prezent mai multe tipuri de aplicații: PWA, UWP, Win32 și Linux. Dacă Microsoft reușește să implementeze și posibilitatea de a rula aplicații Android, Windows 10 ar deveni un sistem de operare universal. Potrivit Windows Central, Project Latte urmează a fi anunțat în toamna anului 2021, alături de o nouă actualizare Windows 10.

Visits: 57