Monolitul misterios din Utah a dispărut; Ar fi până la urmă realizat de om

În ultima săptămână atenţia ne-a fost distrasă de la pandemie, politică, Trump, PlayStation 5 de acel monolit apărut în Utah. Mai interesant e că în weekendul trecut el a şi dispărut şi autorităţile afirmă că nu l-au ridicat ele. Între timp ar fi apărut o structură de gen şi în România, Judeţul Neamţ. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe 29 noiembrie Biroul de Administrare Teritorială din Utah a oferit un comunicat de presă, în care afirmă că “structura instalată ilegal a fost înlăturată de pe teritoriul public de către o terţă parte necunoscută”. Mutarea ar fi avut loc pe 27 noiembrie. Respectivul obiect s-a viralizat în media şi a început să fie vizitat de turişti şi curioşi. Măsurând între 3 şi 3.3 metri înălţime, obiectul din oţel a fost descoperit de Departamentul de Siguranţă Publică din Utah în timpul unei numărători de oi, pe 18 noiembrie.

[embedded content]

Apoi a apărut teoria conspiraţiei: e produs de alieni, semn al apocalipsei, are sute de ani, sau e doar creaţia unui artist. Monolitul aminteşte de obiecte din filmul “Odiseea Spaţială” şi ar putea fi un tribut pentru acea peliculă. Autorităţile au încercat să ascundă poziţia exactă a acestei structuri, pentru că e foarte departe în deşert şi vizitatorii riscau să se rătăcească şi deshidrateze acolo.

Evident internauţii au descoperit imediat locul în care se află. Avem mai sus şi un fel de “hands on”, dacă îi putem spune aşa, care este piramidală şi arată ca un Toblerone uriaş. E foarte lucioasă, complet netedă şi este foarte bine înfiptă în pământ. Construcţia e solidă, sună a gol şi chiar se văd îmbinările. Umblă şi teoria că totul a fost o mutare a unei agenţii de turism din Utah pentru a atrage vizitatorii. Tot ce a rămas e o bază triunghiulară şi aparent semne de lipici, deci e clar făcătura umană.

Obiectul este realizat din 3 plăci de metal, sudate împreună. Imaginile din satelit arată că se află în acea zonă din Utah cel puţin din 2016. Unii vloggeri spun că au văzut un camion transportând un obiect mare în vreme ce încercau să viziteze monolitul, deci cineva l-a furat (sau luat înapoi). Să vedem şi ce păţeşte cel de la noi, de lângă cetatea dacică Petrodava.

Visits: 33