Apelurile FaceTime vor fi FullHD si pe modelele mai vechi de iPhone

Apple a lansat iOS 14.2 luna trecuta, insa nu a facut mare tam-tam despre unele modificari. Printre acestea se numara si faptul ca apelurile FaceTime vor avea calitate video mai mare. Asta inseamna ca modelele mai vechi (de la 8 pana la 11) de iPhone vor face trecerea de la 720p la 1080p. Schimbarea are loc doar pe WiFi, astfel apelurile prin date mobile vor ramane la rezolutie mai slaba.

Odata cu lansarea lui iPhone 12, apelurile FaceTime au inceput sa vada imbunatatiri, la propriu. Rezolutia a crescut la FullHD pe noile telefoane, atat prin WiFi cat si pe date mobile. Asta este posibil gratie conectivitatii 5G.

iOS 14.2 FaceTime 1080p iPhone Update

Deasupra aveti atasata o imagine cu changelog-ul pentru iOS 14.2 si dupa cum nu puteti vedea, aceasta schimbare pentru FaceTime nu este listata. Nu sunt sigur de ce Apple a evitat acest aspect, insa am vreo doua teorii. Prima ar fi ca iPhone 8 si X au camere frontale de 7MP, in timp ce noile modele au camere de 12MP. Chiar si asa, camera de pe telefoanele mai vechi suporta filmare 1080p la 60FPS.

Insa poate sa fie si alt motiv in spatele acestei miscari. Acesta ar fi evolutia tehnologiei. Am vazut acum cateva luni cum si YouTube a facut trecerea de la HD la SD cand vine vorba de 720p. Iar asta se intampla in era in care ecranele 4K sunt din ce in ce mai accesibile. Sunt convins ca in maxim trei ani, vom vedea si rezolutia 1080p lasata in urma. Personal am facut trecerea la 1440p de mult, iar intr-un an sau doi, pe masura ce vor aparea monitoare mai bune, probabil voi urca la 4K.

Visits: 56