Moto G Nio – Leak-urile indica o camera selfie duala si specificatii interesante

2021 va fi un an interesant pentru lansari de smartphone-uri, iar pe asta mizeaza si seria Moto G. Din moment ce Qualcomm a anuntat noul chipset Snapdragon 888 iar retelele sociale au fost invadate aproape instant de zvonuri, dari si de confirmari legate de telefoanele care vor fi echipate cu 888-ul, presedintele Motorola a prins ocazia si a postat un mesaj interesant, dar misterios.

Sergio Buniac a anuntat de curand ca Motorola planuieste sa introduca chipset-urile din seria Snapdragon 800 pe viitoarele Moto G. Mai mult, acesta mentioneaza „ca vor lansa o platforma echipata cu cele mai noi tehnologii pentru camere foto, gaming si AI”. Desi Buniac nu a dezvaluit alte informatii cu privire la rolul pe care il va juca noul procesor in componenta noilor telefoane, „platforma” in cauza ar putea fi Moto G Nio.

Hello, Moto, editia 2021

Leak-urile nu au incetat sa apara. Habar nu am cum de internautii afla astfel de informatii, dar se spune ca Moto G Nio are o camera dubla de selfie, adica un obiectiv OmniVision OV16A1Q de 16MP si o lentila ultra-wide de 8MP. Pe spate, setul de trei obiective foto cu senzori Omnivision este alcatuit dintr-o camera principala de 64MP cu wide angle (OV64B), un obicectiv ultra-wide 16MP OV16A10 si un senzor de adancime 2MP OV02B1B.

Moto
Leak-ul cel nou indica prezenta a doua camere de selfie

Telefonul ar trebui sa ruleze Android 11, folosind Snapdragon 865, renuntand la flagship-ul 888 pentru a reduce din costurile de productie, fiind totusi compatibil cu tehnologia 5G.

Moto G Nio ar putea avea o baterie de 5000 mAh, 8GB de RAM si stocare de 256GB. Leak-urile initiale mentionau ca aceasta este singura varianta a telefonului, dar se pare ca unii s-au razgandit, imprastiind zvonuri legate de o alternativa cu mai multa memorie RAM. Indiferent de variante, se speculeaza ca Moto G nio ar veni cu un display FHD+ 1080 × 2520 cu o rata de refresh de 90Hz. Nu e neaparat ceva nou, caci pentru majoritatea falgship-urilor acesta este un element de baza, deci nu stim daca Moto G Nio ar putea fi un competitor serios pentru alte modele mai performante.

De buget, dar multiplatform?

O fi Moto G Nio un telefon, dar Motorola vrea sa-l transforme intr-un gadget multifunctional. Planul consta in posibilitatea de a folosi smartphone-ul ca pe o consola de gaming, conectarea la TV si suportul pentru o interfata de desktop asemanatoare cu Samsung DeX. Pentru asta, Moto G Nio ar putea avea DisplayPort Alternate Mode, adica o extensie a portului USB Type-C.

Specificatiile zvonite, alaturi de un SoC mai budget-friendly, contrasteaza destul de mult cu anuntul postat de presedintele Motorola. Cu toate acestea, informatiile vor fi supuse negresit unor modificari drastice. Astfel, chiar daca Moto G Nio nu prea pare un flagship demn de 2021, ii putem acorda putin ragaz, sa vedem daca „platforma de gaming, AI si fotografie” isi va respecta promisiunile.

Visits: 45